Eisberg Österreich GmbH & Bell Food Group

Nieuw verwerkingsfabriek voor convenience-producten in Oostenrijk

Het Zwitserse levensmiddelenconcern Bell Food Group investeert verder in Oostenrijk. Na de koop van de Oostenrijkse gevogeltespecialist Hubers in maart 2016 volgt op 15 september de eerste schop voor een nieuwe fabriek voor verse convenience-producten van de bijbehorende Eisberg Group in Marchtrenk. Met de nieuwbouw opent de Bell Food Group het zevende productiebedrijf van de op convenience-salades gespecialiseerde bedrijfsgroep Eisberg, waar Bell in april 2016 eigenaar van is geworden. In totaal investeert Bell daarmee circa 30 miljoen euro en creëert meer dan 100 arbeidsplaatsen in de eerste uitbreidingsfase.

Sterke focus op lokaliteit...
„Met onze nieuwe fabriek in Marchtrenk gaan we vooral in op de behoeftes en eisen van de Oostenrijkse consumenten op het gebied van lokale producten. Naast een lokale productie richt onze focus zich op de grootst mogelijk inzet van Oostenrijkse, regionale grondstoffen bij de verwerking“, zegt Franco Mühlgrabner, directeur van Eisberg Österreich. Een actuele analyse van AgrarMarkt Austria (AMA) bevestigt dat lokaal de trend is bij het inkopen doen, en dat dit toekomstig ook de trend lijkt te blijven. Zo staat voor 40% van de ondervraagde consumenten de Oostenrijkse herkomst op de eerste plaats van hun inkoopcriteria. Iets meer dan één vijfde van de consumenten zet lokaliteit en de gecontroleerde kwaliteit op de eerste plaats.

…en het scheppen van nieuwe arbeidsplaatsen
Het 30 miljoen euro kostende nieuwbouwproject biedt niet alleen Oostenrijkse grondstofleveranciers nieuwe samenwerkingsmogelijkheden, maar schept ook nieuwe arbeidsplaatsen in de regio - meer dan 100 in de eerste uitbreidingsfase. Daar is vooral burgemeester Paul Mahr erg blij om. „De beslissing van de Bell Food Group om hun nieuwe productiebedrijf in Marchtrenk te vestigen, breidt het aanbod aan arbeidsplaatsen, dat reeds in 2016 met meer dan 1000 is toegenomen, enorm uit. De bewoners van Marchtrenk en omliggende gebieden zullen heel blij zijn met de nieuwe arbeidsmogelijkheden“, aldus de burgemeester.

Convenience op grote schaal
De Eisberg group, met de hoofdvestiging in Dällikon (Zwitserland), is met de productie van verse convenience salades, groenten en fruit, één van de vooraanstaande bedrijven van Europa en de nummer één in Zwitserland en Oost-Europa. Circa 1.100 medewerkers zetten zich in voor de verzorging van klanten in twaalf landen met in totaal circa 34.000 ton verse convenience-producten per jaar. Met drie productiebedrijven in Zwitserland, één in Polen, één in Roemenië en één in Hongarije, evenals een inkoopbureau in Spanje, bedient de bedrijfsgroep klanten uit de retail, food service en systeemgastronomie.

Meer informatie op www.eisberg.com 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven