India - Tamil Nadu

85% van de groentewinkels op de groothandelsmarkt van Koyambedu zijn illegaal

Ten minste 85% van de groentewinkels op de groothandelsmarkt van Koyambedu dreigen de deuren te moeten sluiten. Het managementcomité van de markt heeft namelijk ontdekt dat ze zich schuldig maken aan illegale activiteiten. Dit zou een negatieve invloed kunnen hebben op de groentenbevoorrading in de hele stad. Het managementcomité van de markt dat verslag uitbrengt aan de Chennai Metropolitan Development Authority merkte op dat ongeveer 1.600 van de 1.900 oneven winkels op de groentemarkt niet over de vereiste documenten beschikken om hun werk te kunnen uitvoeren.

Winkelpachters kunnen ofwel groenten verkopen, ofwel de winkel verhuren of leasen aan anderen via huurovereenkomsten. "Er is gebleken dat de meeste winkelpachters winkels verhuurden zonder overeenkomst. Dit is in strijd met de Tamil Nadu Specified Commodities Markets (Regulering van de locatie) Wet van 1996," zei een lid van het comité.

Bovendien worden handelslicenties enkel aan winkelpachters verleend. "Veelal hebben wij geconstateerd dat diegenen die zich schuldig maken aan illegale activiteiten hun zaak uitbaten met een handelslicentie die in naam van de huurders werd verkregen. Dit geldt opnieuw als een overtreding," zei de ambtenaar.

Bron: timesofindia.indiatimes.com


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven