Lampenkappen van oesterzwammen

De Belgische onderneming PermaFungi werkt sinds 2014 aan duurzame creaties op basis van schimmels. Het bedrijf heeft onder meer lampenkappen vervaardigd op basis van materiaal dat afkomstig is van oesterzwammen. De lampenomhulsels hebben een gebroken witte kleur en textuur die sterk doet denken aan de oesterzwammen waarvan het gebruikte materiaal van afkomstig is.

De oesterzwammen worden gekweekt met behulp van gerecycled koffiedik. Per maand wordt vijf ton aan koffiedik gebruikt voor de productie van één ton aan oesterzwammen. De restanten van deze biologische teelt vormen de basis voor het materiaal van de lampenkappen. Deze zijn gecreëerd door de Belgische ontwerper Caroline Pultz in samenwerking met PermaFungi. De lampenkappen dragen de naam LumiFungi, waarbij de naam zowel naar champignons als licht verwijst.

Volgens Caroline Pultz is het materiaal zeer veelzijdig in gebruik. Het kan worden toegepast bij het fabriceren van verpakkingen, bloempotten, akoestische isolering en zelfs als alternatief voor bakstenen.

Bron: Living It


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven