Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Als de sprong naar 100% biologisch niet haalbaar is

"De toekomst voor teeltbescherming is hybride"

Eeuwenlang zijn telers al op zoek naar de bescherming van hun gewas tegen onkruid, plagen, aaltjes en verschillende ziekten door gewasbeschermingsmiddelen te gebruiken. De laatste jaren is er een stijgende druk ontstaan rond de effectiviteit van bestaande middelen, wettelijke eisen en consumentendruk. Dit heeft de sector gedwongen om traditionele methoden te heroverwegen en nieuwere, meer innovatieve teeltoplossingen te zoeken

De drie uitdagingen van gewasbescherming

  • Effectiviteit van bestaande producten - Schimmels, insecten en kruiden ontwikkelen resistentie tegen chemische middelen wat leidt tot een hoger risico van verdere toepassing.
  • Wettelijke eisen - Residu van beschermingsmiddelen heeft een effect op de gezondheid en het milieu wat leidt tot een strengere regelgeving om chemisch residu te beperken.
  • Consumentendruk - Consumenten vragen naar gezondere voeding en duurzame producten. 

De trend is tegenwoordig veiliger, duurzamer en milieuvriendelijke gewasbescherming, maar de realiteit is dat de meeste telers de sprong naar 100% biologisch niet kunnen maken. Nieuwe hybride oplossingen bewijzen nu 'het beste van twee werelden' door biologische en chemische gewasbescherming te combineren. 

Hybride - De volgende generatie gewasbescherming
Jaren van telen en intelen hebben ertoe geleid dat gewassen hun natuurlijke immuniteit of resistentie tegen schimmels en bacteriën zijn kwijtgeraakt. Ondanks het gebruik van traditionele chemische beschermingsmiddelen om deze resistentie te bestrijden door chemische rotatie of het mixen van verschillende chemicaliën is het resultaat alleen maar op korte termijn effectief. 

Regev – Een nieuw hybride product voor de controle over plantenziektes
Regev van STK Bio-AG Technologies is de eerste hybride schimmelbestrijder op de markt en heeft een unieke activiteit die een erg lage mogelijkheid tot het ontwikkelen van resistentie of cross-resistentie in plantpathogenen vertegenwoordigt. De hybrideformule bevat 200 g/l difenozonazool + 400 g/l tea tree extract. Deze formule voorziet verschillende planten van verdedigingsmechanismen zoals SAR & ISR voor verbeterde efficiëntie in plantenziektecontrole en de teelt van succesvolle gewassen. 

Plantextractenproducten worden als veiliger voor het milieu, afbreekbaar en nieuw beschouwd.

Bij geschikte concentraties maakt Regev het ontkiemen van sporen onmogelijk en beperkt het de uitbreiding van letsel door verschillende schimmels. Dit leidt tot een aanzienlijke afname van schimmels die plantweefsel infecteren en ziekte veroorzaken zonder de gewassen aan giftige chemicaliën bloot te stellen. 

Regev wordt momenteel gebruikt voor de controle van een breed scala aan ziektes op granen, groenten en fruit en helpt telers van verschillende gewassen de best mogelijke opbrengsten te genereren. 

Regev is geregistreerd in Israël, Servië, de Filipijnen en verschillende Latijns-Amerikaanse landen en wordt momenteel geregistreerd in Brazilië, de VS en de EU.

Hybride
Regev belooft succesvolle oogsten zonder risico voor de winstmarges terwijl voldaan wordt aan de regelwetgeving en consumenteneisen.

Voor meer informatie: 
www.stk-ag.com/

Publicatiedatum: