Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Kwaliteit spruiten prima maar prijzen niet al te hoog"

Tholen - Na de start van het spruitenseizoen met mindere kwaliteit is deze nu weer prima in orde, vertelt Kees Kleijwegt van Van Valen Groep uit Barendrecht. De kwaliteitsverbetering heeft niet geleid tot hogere prijzen. "De spruiten zijn niet duur, telers krijgen rond de 50 cent per kilo."

Vooral de beschikbaarheid aan grove spruiten, gewild op de Duitse markt, is weer goed bijgetrokken volgens Kees. "Door de droogte konden de vroege spruitenrassen zich niet goed ontwikkelen. Nu de latere rassen beschikbaar zijn en het niet al te koud is, zijn de grovere maten geen probleem meer."

De afgelopen maand zijn grote hoeveelheden spruiten verhandeld. "Het was beter dan andere jaren. Klanten bestelden wel 1,5 keer zoveel als anders", vertelt Kees. Hoewel Van Valen Groep niet zelf exporteert, doen hun afnemers dat wel. "Er zijn veel spruiten naar het buitenland gegaan maar opmerkelijk genoeg was het Verenigd Koninkrijk niet aan de markt. Misschien heeft dat de prijzen gedrukt." Hoewel de verkoop goed was en spruiten gezien worden als trendgroente, ziet Kees de afzet van spruiten in Europa niet hard groeien. Maar degenen die naar de Verenigde Staten exporteren, zien hun afzet wel groeien, meldt hij.

De komende maanden zullen nog voldoende spruiten beschikbaar zijn. "Behalve als we winter gaan krijgen, dan is het snel afgelopen. Maar zolang het niet vriest, dan zijn er tot half maart nog spruiten beschikbaar."

Voor meer informatie
Van Valen Groep
Kees Kleijwegt
Transportweg 20-22
2991LV Barendrecht-Holland
T: +31 (0) 180 616 811
www.vanvalengroep.nl 
inkoop@vanvalengroep.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven