Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

“Voor sterke trossen is meer licht welkom bij telers”

Tholen - Januari is voor telers begonnen met weinig licht, zelfs nu de rookwolken rondom Oud en Nieuw alweer even zijn opgetrokken. Ron Kleijn van Van Iperen ziet op bezoek bij tomatentelers dat zij best wat meer licht kunnen gebruiken. Onder een foto van een tomatengewas schrijft hij dat er best wat meer licht bij zou mogen. “Voor goede trosvorming is op dit moment 100 joule nodig, maar afgelopen vrijdag maten wij bijvoorbeeld maar 25 joule en ook het weekend was weinig zonnig.”

Nu de tomatenplanten langzaam steeds groter worden bij de telers die eind november en begin december geplant hebben, vragen de planten om steeds meer licht. Om de planten ook zonder veel licht sterk te houden, adviseert Ron om in ieder geval het voedingswater schoon te houden. “Dit kan door gestabiliseerde waterstofperoxide mee te druppelen, zodat als er zwakte voorkomt het voedingswater geen ingang vormt voor ziektes en schimmels. Zeker nu er nog weinig water wordt gegeven, kan water lang in de hoofdleiding blijven staan en is het dus iets om goed in de gaten te houden. Door er nu scherp op te zijn, voorkom je problemen verderop in de teelt. En voorkomen is immers beter dan genezen.”

Voor meer informatie:
Van Iperen
www.iperen.com
info@iperen.com 

Ron Kleijn
kleijn@iperen.com