Europese subsidie voor aardbeienproductie in de Dordogne

Nieuwe kas moet helpen klimaatbestendige aardbei te vinden

In Douville in de Dordogne zal een nieuwe experimentele kas van telersorganisatie Ciref worden geopend. Dit project wordt ondersteund in het kader van een programma van het Fonds Européen de Développement Régional (FEDER), het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en wordt geleid door de regio Nouvelle-Aquitaine.

Ciref is 25 jaar geleden opgericht. De belangrijkste missie van deze telersorganisatie is het toezien op de verbetering van verschillende aardbeien- en frambozenrassen en het ontwikkelen van nieuwe aardbeien- en frambozenrassen. Er zijn tot nu toe 12 rassen aardbeien in de Dordogne ontwikkeld, waarvan er slechts drie echt bij de consument bekend zijn: de Charlotte, de Cirafine en de Ciflorette.

In deze nieuwe kas zal al in een "vroege" fase geprobeerd worden een aardbei te vinden die de Gariguette vervangt. Het doel is om op die manier te anticiperen op klimaatverandering en de gevolgen daarvan. De kosten voor het project bedragen € 850.300. De helft ervan wordt betaald door het FEDER. In november en december 2018 heeft de regio voor een bedrag van 44,4 miljoen euro nieuwe casussen geselecteerd.


Bron: sudouest.fr


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven