Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Havelland Express Frischdienst

‘Vraag naar Flower Sprouts afgelopen jaren afgenomen’

Het kerstseizoen is voorbij en januari is gewoonlijk een rustige periode voor de handel. Daarmee is ook de vraag naar groentenspecialiteiten wat minder dan anders. Flower Sprouts, een kleurrijke Hollandse kruising tussen spruiten en boerenkool, is daarom normaal gesproken ook minder in trek in januari. Na een veelbelovende start in de Duitse groothandel enkele jaren geleden is de vraag wat gestremd in de afgelopen jaren, aldus de inkoper van Havelland Express GmbH dat de gastronomische sector in Berlijn belevert.

Enkele jaren geleden werden Flower Sprouts in het assortiment van de Berlijnse groothandel opgenomen. En hoewel dit specifieke winterproduct ook gedurende het koude seizoen nog vlug verkocht kan worden, hebben ze toch ingeboet als commodity. “We hebben gemerkt dat de vraag naar Flower Sprouts vanuit de gastronomie is afgenomen in de afgelopen jaren. Een van de redenen is onder andere omdat het product nu ook in supermarkten beschikbaar is. Daarmee is het tevens wat minder bijzonder meer.”

Stabiele handel
Van november tot februari blijven de Flower Sprouts in het aanbod van de groothandel. Ze worden verkocht in eenheden van 150 tot 200 gram of grootverpakkingen van 1,5 tot 3kg, hoofdzakelijk aan regionale restaurateurs. Binnen het seizoen biedt de markt voor Flower Sprouts een zeker continuïteit. “Het aanbod blijft redelijk gelijk, evenals de prijzen.” Buiten dat lijkt er op het moment niet veel meer potentieel te bestaan voor het typische winterproduct.

Voor meer informatie:
Havelland Express Frischdienst GmbH
Gottlieb-Dunkel-Straße 20/21
12099 Berlin
Tel.: 030 / 32 00 32 00
Fax: 030 / 32 00 32 99
E-Mail: post@havelland-express.de
www.havelland-express.de 

Publicatiedatum: