Ontslagen op 24 december bij kwekerij A.C. Hartman:

"Degenen die een mail kregen wisten gelijk hoe laat het was"

"Het meeste pijn doet de manier waarop. Ik werk daar al dertig jaar en dan krijg ik op kerstavond om twee minuten voor zes een mailtje. Op het allerlaatste nippertje, zodat je ook geen vakbond meer kan bellen."

Gerard is een van de 57 werknemers van kwekerij Hartman uit Sexbierum, die afgelopen kerst te horen kregen dat ze hun baan kwijt zijn. Hartman is de grootste teler van biologische groenten van Nederland met een marktaandeel van 30 procent. Als je een komkommer koopt in supermarkt Albert Heijn, dan is de kans groot dat deze van Hartman afkomstig is. Het gaat alleen niet goed met het bedrijf: het heeft schulden en moet reorganiseren.

In de jaren negentig beleefde het bedrijf zijn hoogtijdagen als grootste komkommerkweker van Europa. Daarna ging het bergafwaarts en ook de overname door The Fruit Farm Group van Hein Deprez in 2017 kon daar uiteindelijk niets aan veranderen. Van de beloofde uitbreiding kwam niets terecht en in oktober 2018 werd zelfs definitief de stekker uit de plannen getrokken. Lees hier verder bij EenVandaag.

Het CNV laat vrijdagochtend 4 januari weten dat werknemers die de wacht is aangezegd massaal weigeren hun handtekening te zetten onder de vaststellingsovereenkomst. "Er zit bij moederbedrijf The Fruit Farm Group genoeg geld voor een fatsoenlijke regeling."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven