Duits cannabisproject van start: "We gaan eerst chili's telen"

Nuuvera, het Duitse dochterbedrijf van Aphria, is een overdekte teeltfaciliteit voor medicinale cannabis aan het bouwen in Neumünster (Duitsland). Omdat het bedrijf nog niet over de juiste papieren beschikt moet de teeltfaciliteit in eerste instantie worden gebruikt voor medicinale chili, maar het einddoel is om een cannabisplantage van 8.000 vierkante meter in Duitsland te hebben.

Sinds 2017 is het gebruik van cannabis gelegaliseerd voor bepaalde beperkte medische contexten in Duitsland. Momenteel vindt er echter geen legale teelt plaats. Het Federale Instituut voor Drugs en Medische Hulpmiddelen (BfArM) had de deal aangeboden en iets minder dan 120 bedrijven hadden zich aangemeld. Volgens Welt.de, die het nieuws over de huidige uitbreiding bracht, schopte Nuuvera het tot de laatste tien, maar toen klaagde een concurrent. Het proces is nietig verklaard en opnieuw gestart - officieel mogen aanvragers niet onthullen of ze al dan niet deelnemen. Nu wil BfArM de licentie in het tweede kwartaal van 2019 verlenen. BfArm verwacht dat de procedure in het eerste kwartaal wordt beëindigd en dat de eerste planten in 2020 zullen worden geoogst. Een overheidsinstantie voor cannabis houdt vervolgens de teelt en distributie nauwlettend in de gaten.

Acquisities
Omdat ze daar nog niet kunnen telen, hebben zowel Nuuvera als Aphria andere activiteiten in Duitsland. Vorig jaar kondigde Aphria de voorgenomen overname aan van CC Pharma, distributeur van farmaceutische producten aan meer dan 13.000 apotheken in Duitsland. Naar verwachting zal de transactie in januari 2019 worden afgerond.

Eerder kondigde Aphria via haar dochteronderneming Aphria International een leveringsovereenkomst aan met CC Pharma om ongeveer 1.200 kilogram medische cannabisproducten uit Canada naar Duitsland te exporteren. Bovendien hebben ze ook een belang van 25,1% verworven in het Schöneberg ziekenhuis in Berlijn om het onderwijs over de voordelen van medicinale cannabinoïden te ondersteunen. "We zijn erop gericht om voorop te lopen in de markt voor medicinale cannabis in Duitsland", zei Hendrik Knopp, Managing Director van Aphria Germany, tegen Welt.de.

Met dochter Nuuvera breiden ze ook uit in de Duitse regio. Momenteel wordt nabij Hamburg, in Bad Bramstedt, een veilige kluis voor cannabisgeneeskunde gebouwd. Als alles goed gaat, zullen de eerste preparaten die het bedrijf uit Canada invoert hier in de lente worden opgeslagen. De graafmachines voor de constructie staan al klaar. "We zijn blij dat we eindelijk konden beginnen", liet Knopp aan de krant weten. Eigenlijk wilde zijn team al lang geleden beginnen met bouwen, maar de hindernissen daarvoor waren extreem hoog. En er zijn ook maar een paar bouwbedrijven die zich hebben gewaagd aan zo'n speciaal project: er is 1000 ton gewapend beton geïnstalleerd.

Nu wordt de kas gebouwd: een faciliteit van 8.000 m2. "We concentreren ons momenteel op de teelt van farmaceutische chili", zegt Knopp. In de praktijk gedijen de scheuten onder vergelijkbare omstandigheden als cannabisplanten, zodat ze het systeem ook kunnen aanpassen aan het telen van medicinale cannabis.

Volgens Welt.de maakt Knopp zich niet echt zorgen over de licentie voor het telen van cannabis. "Ik ben een geduldig persoon", zegt hij. Als alles goed gaat, is de faciliteit in Neumünster klaar in het voorjaar van 2020 en kunnen de cannabisplanten de kas in. Of - zoals het nu is gepland - de eerste chili-planten."


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven