Eli Shalmon, Pelemix:

"Thaise productiefaciliteit - aanvulling in zekerstellen kokosaanvoer"

Als aanvulling op hun faciliteiten in Sri Lanka en India, opende kokosvezelfabrikant Pelemix eind 2017 hun Thaise productiefaciliteit. Hiermee beantwoordt het bedrijf aan de stijgende vraag naar kokosubstraten en aan de uitdagingen die de sector ondervindt door de toevoer van grondstoffen en klimaatveranderingen.

"2018 was het eerste fabrieksjaar", zegt Eli Shalmon van Pelemix. "Net als bij elk nieuw bedrijf bood het jaar uitdagingen op het gebied van productie, logistiek en mankracht. Nu draait de productie op volle toeren."

Het toevoegen van een extra faciliteit staat al enkele jaren op het verlanglijstje van Pelemix. "Het gebruik van kokosvezels neemt toe in de tuinbouw", vertelt Shalmon terwijl hij verschillende producten en locaties toont waar de vraag naar de kokosproducten groeit. "De groentetelers zijn een belangrijke aanjager van de groei van kokos als het gaat om de slabs. Tegenwoordig zien we ook het gebruik van kokos in opkomst in zachtfruit en medicinale cannabisplanten, evenals de gebruikelijke toepassingen in de kwekerijsector."

Stabiele aanvoer
De huidige ontwikkelingen in de toeleveringsketen van kokos bewijzen het belang van een stabiel aanbod. Pelemix realiseerde dit een paar jaar geleden. Naast productiefaciliteiten in zowel India als Sri Lanka, heeft het bedrijf productiefaciliteiten in Thailand opgezet. "Binnen ons bedrijf is planning alles. Dit geldt voor de jaarplanning - de kokos op voorraad houden in het droogseizoen en het product al klaarzetten voor de nieuwe seizoenen van de teler - evenals de jaar-op-jaarplanning. De stijgende vraag en de klimaatverandering drongen er bij ons op aan onze basis veilig te stellen door ook uit te breiden naar andere locaties."

Pelemix koos een paar jaar geleden voor Thailand. Dit is onderdeel van hun ambitieuze langetermijnplan om hun productiecapaciteiten in de komende 5-6 jaar te verdubbelen.

"Het gebied waar we ons bevinden in Thailand heeft een goed aanbod van grondstoffen en een gunstig werkklimaat. In de afgelopen paar jaar hebben we veel geïnvesteerd in de locatie, waardoor het een volledige productie- en verwerkingslocatie is. We zijn daar nu aan het werk. De kwaliteit is perfect en we hebben er alle vertrouwen in dat we telers met onze nieuwe productiefaciliteiten kunnen voorzien."

In zowel hun Sri Lankaanse als Indiase faciliteiten is in Thailand het door het bedrijf zelf ontworpen productiesysteem geïnstalleerd. "Dit zorgt voor meer controle over de kwaliteit van het product, voor en na de verwerking. Alle faciliteiten zijn gebaseerd op productielijnen van de verwerking van grondstoffen zelf tot de uiteindelijke afgewerkte producten die klaar zijn voor verzending."

Naast de traditionele productlijnen zijn er verschillende unieke productielijnen in de Pelemix Thai-faciliteit. De vestiging heeft speciaal ontwikkelde productielijnen voor de 3B - het product dat Pelemix heeft ontwikkeld voor de blauwe bessen- en frambozenteeltsector. Een andere nieuwe productielijn is de 'Semi Loose BigBale verpakkingslijn'. "Het eindproduct kan naar verschillende gebieden worden verzonden en telers besparen op de noodzaak om de traditionele samengeperste kokosbalen uit te breiden", laat Shalmon zien.

Pelemix Mexico

Klantrelatie planning 
Op een ander niveau is planning de sleutel voor het bedrijf als het gaat om hun klantenrelaties. "De kokosoplossingen die we aanbieden, zijn niet alleen gebaseerd op één oogst. We doen veel onderzoek en bieden telers verschillende opties op basis van de klimaatomstandigheden, het type kas of afdekking en het irrigatiesysteem, evenals de teeltmethode", legt Shalmon uit. "Natuurlijk kunnen sommige kokosproducten worden gebruikt in een groot aantal gewassen en omstandigheden, maar soms zijn specifieke verhoudingen vereist. We combineren altijd de behoeften en input van kwekers en gewassen met onze enorme kennis en komen tot een product dat speciaal voor deze klant is ontworpen. Onze teeltkennis beslist een belangrijk onderdeel van ons product."

De BlueBerryBlend (3B Multi-Drain OpenTop) is bijvoorbeeld gemaakt om aan de behoeften van de blauwe bessensector te voldoen. "De coco-blend is gemaakt volgens een specifiek recept. Het kan in elke pot- en bakgrootte worden geleverd, maar we bieden het ook aan in de OpenTop-zak. Anders dan de algemene voordelen van het groeien in kokos - een hogere opbrengst, betere controle en mogelijkheid om eerder te oogsten - biedt dit ook een hoge afvoercapaciteit. Omdat de zak UV-beschermd is, vervangt het duurdere producten zoals potten en containers. Sommige van onze nieuwe producten hebben betrekking op de cannabissector: MJOT zakken zijn een perfecte professionele oplossing voor professionele bedrijven en telers."

"Voor 2019 wens ik alle mensen die bij de kokossector betrokken zijn veel succes - eindelijk staan ​​we allemaal aan dezelfde kant ten dienste van de geavanceerde tuinbouw- en landbouwsector voor betere resultaten en professionele prestaties", besluit Shalmon.

Voor meer informatie:
Pelemix
info-coco@pelemix.com
www.pelemix.com


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven