Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Populariteit van lokale producten stijgt in VAE

Minstens 20% van alle in de VAE geconsumeerde AGF wordt nu lokaal geteeld en supermarkten hebben de afgelopen 4 jaar een stijging van de afzet van lokale producten gemeld. Deze informatie werd onlangs bekend gemaakt tijdens een evenement van Lulu supermarkten, dat lokale producten willen promoten. Meer dan 100 producten, waaronder komkommer, tomaat, Spaanse peper en courgette uit eigen land, worden in winkels en op markten verkocht. 

Thani Al Zeyoudi, minister van Milieu, zei dat hij deze teelt met 5 tot 10% per jaar wil laten stijgen. Volgens hem bevordert het voedingsveiligheid, verzekert het telers van een groter deel van de opbrengsten door tussenhandelaren uit te schakelen en zal het leiden tot duurzaam gebruik van de watervoorraad.

Tegen The National zei hij: "We hebben regels, verbeterde bewustwording en educatie ingezet over het gebruik van water. We proberen van conventionele irrigatiesystemen over te stappen op efficiëntere manieren."

Enkele telers omarmen hydrocultuur om hun watergebruik met 70% te laten dalen. Er zijn nu 200 hydrocultuur teeltbedrijven in de VAE.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven