Farm Bill Verenigde Staten

Op valreep van 2018: meer flexibiliteit voor Amerikaanse telers

Na vele weken intensief overleg tussen de Senaat en het Huis van Afgevaardigden, heeft het Amerikaanse Congres half december met een overweldigende meerderheid de 2018 Farm Bill, de Amerikaanse versie van het Gemeenschappelijke Landbouwbeleid, aangenomen. President Trump heeft het voorstel op 20 december getekend.  

Uitstel tot 2019 zou veel extra onzekerheid hebben gebracht voor de Amerikaanse landbouwsector, een sector die geen gemakkelijk jaar achter de rug heeft. De prijzen voor verschillende belangrijke landbouwgewassen zijn in de afgelopen vier jaar aanmerkelijk gedaald. Daarnaast heeft juist de Amerikaanse landbouwsector het afgelopen jaar de gevolgen gevoeld van de harde opstelling van de Trump Administratie richting belangrijke Amerikaanse handelspartners. Als gevolg van de door de VS ingestelde sancties op de invoer van staal en aluminium, hebben belangrijke handelspartners Mexico, Canada, China en de EU tegenmaatregelen ingesteld op Amerikaanse producten, waaronder een relatief groot aantal landbouwproducten.

Deze nieuwe Farm Bill is dan ook zeer positief onthaald door de telerslobby. AmericanHort, de belangrijkste tuinbouworganisatie in de Verenigde Staten, noemt de nieuwe Farm Bill “a monumental win for the horticulture industry.” Zo is er meer geld beschikbaar voor (meerjarig) tuinbouwonderzoek, blijft de financiering voor onderzoek naar pesten en ziekten behouden (op US$75 miljoen per jaar), wordt onderzoek mogelijk gemaakt naar het uitbreiden van verzekeringen voor glastuinbouwgewassen, wordt prioriteit gegeven aan onderzoek naar automatisering en mechanisering in de tuinbouw, onderdelen in de huidige Farm Bill, die jonge tuinders/boeren helpen om een bedrijf op te zetten zijn overgenomen in de nieuwe Farm Bill en tot slot worden er fondsen en leningen beschikbaar gesteld voor de aanleg van broadband internet verbindingen op plattelandsgebieden, evenals openbare waterleidingen en US$ 100 miljoen voor de bouw van dammen. 

Bron: Agroberichten Buitenland


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven