Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Mexico onderhandelt met VS over tomatenprijs

Tussen januari en oktober 2018 exporteerde Mexico voor 1.686 miljoen dollar (1.484 miljoen euro) aan tomaten naar de Verenigde Staten: een toename van 16,3% ten opzichte van vorig jaar.

De beide landen onderhandelen over een referentieprijs voor de Mexicaanse tomatenexport naar de VS-markt. Iedere vijf jaar moet de referentieprijs vernieuwd worden als een mechanisme ter vervanging van de mogelijke oplegging van antidumpingheffingen door de Amerikaanse douane.

In februari 2013 bereikten de VS en Mexico een overeenkomst over de internationale handel van tomaat, waarmee een mogelijke handelsoorlog tussen beide landen voorkomen werd. Op 4 maart van datzelfde jaar werd de overeenkomst tot schorsing van het antidumpingsonderzoek naar verse tomaten uit Mexico officieel ondertekend.

Het conflict begon op 22 juni 2012. Een groep tomatentelers in Florida, gesteund door telers uit andere staten, verzocht het Ministerie van Handel en de Commissie voor de Internationale Handel van de VS het pact tot schorsing van de antidumpingrechten op tomaten uit Mexico te beëindigen.

De beëindiging van het pact zou geleid hebben tot een antidumpingsonderzoek naar deze groente uit Mexico. De toenmalige ambassadeur van Mexico in de VS, Arturo Sarukhan, waarschuwde dat een dergelijke actie de handelsagenda van de VS en Mexico en de algemene bilaterale commerciële relaties zou aantasten. Hij zei ook dat Mexico alle beschikbare middelen met inbegrip van eventuele represaillemaatregelen zou inzetten om de belangen van de Mexicaanse tomatensector te verdedigen.

 

Bron: opportimes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven