Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Populatie macrolophus opbouwen

Bij temperatuur lager dan 15 graden geen ontwikkeling

In deze periode van het jaar start Biopol met het uitzetten en bijvoeren van macrolophus bij de plantenkweker voor biologische telers. De natuurlijke vijanden kunnen zo snel en efficiënt uitgezet worden en zodra de planten in de kas komen is er al een populatie macrolophus opgebouwd.

Macrolophus pygmaeus is een roofwants tegen kaswittevlieg (Trialeurodes vaporariorum) en tabakswittevlieg (Bemisia tabaci). Hij dient ook als predator van spintmijten en, in mindere mate, van bladluizen, vlinders (eieren), mineervlieg(larven) en trips. De adulten zijn 6 mm. groot en groen van kleur, ze hebben een slanke bouw en lange poten en antennes. Ze verblijven voornamelijk in de groeischeuten en langs de stengels van het gewas. Nimfen zijn geelgroen tot groen van kleur en zijn vooral aan de onderkant van de bladeren waarneembaar.

Levenscyclus en werkzaamheid
De levenscyclus bestaat uit een eistadium, 5 nimfenstadia en het volwassenstadium. Onder de 15°C vindt er geen ontwikkeling plaats. Macrolophus pygmaeus ontwikkelt zich bij lage temperaturen en in het vroege voorjaar zeer langzaam. Bij een etmaal temperatuur van 20°C neemt de ontwikkeling van ei tot adult 6-7 weken in beslag. Bij 25°C duurt de ontwikkeling van ei tot adult 30 dagen. Een vrouwtje kan 4-5 eieren per dag leggen. De eieren zijn niet zichtbaar doordat zij zich in het blad- en stengelweefsel bevinden.

De adulten en nimfen zoeken zeer gericht naar hun prooi, prikken deze met hun zuigsnuit en zuigen hem vervolgens leeg. De roofwants laat van zijn prooi alleen de huid over, meestal nog volledig intact met een gaatje op de plaats waar de roofwants hem heeft geprikt.

Voor meer informatie:
Biopol Natural
www.biopol.nl
info@biopol.nl  

Publicatiedatum: