Nog meer waarnemingen in nieuw teeltseizoen De Ruiter Experience Center

Dubbel zoveel plantsensoren in demokas voor nog meer data

Met het planten van de nieuwe tomatenplanten in de demokas van het De Ruiter Experience Center is De Ruiter weer helemaal klaar om data te gaan verzamelen van meer dan 300 verschillende rassen. Om nog meer gegevens te vergaren, verdubbelt De Ruiter nu het aantal plantsensoren ten opzichte van afgelopen teeltseizoen.

Links: AHP-specialist Martin van der Velden en accountmanager Brenda van Diejen
Rechts: John van der Knaap (manager De Ruiter Experience Center en zijn team

Het team van het De Ruiter Experience Center heeft er nu precies één jaarronde teelt op zitten in de belichte en traditionele kas. Elke teler weet dat het best even wennen is aan een nieuwe kas, met alle innovatieve instrumenten die erbij horen. Maar het team is klaar voor een volgende stap: nog meer data verzamelen over de planten en nog meer waarnemingen vastleggen.Die uitbreiding vraagt uiteraard om verdere innovatie en dat doet De Ruiter door 50% meer plantsensoren in gebruik te nemen. Advanced Precision Horticulture (APH) hoort immers bij een state-of-the-art kas vinden ze bij De Ruiter. Daarnaast zijn er nog volop andere plannen voor verdere vernieuwing in de demokas, onder andere op basis van de LED-verlichting die Phillips onlangs installeerde op drie paden tussen het gewas in de afdeling met Son-T verlichting.

Market Developer en tomatenspecialist Leonie van Hogendonk

Planten blijft intussen gewoon ouderwets handwerk, waar medewerkers van hoog tot laag deze week hun mouwen voor opstroopten om de onbelichte afdeling op te planten. In de belicht afdeling werden vorige week al de eerste tomaten geoogst.

Vanaf 10 januari is de demokas, na het planten, weer open voor bezoek.

Voor meer informatie:
De Ruiter Seeds
www.deruiterseeds.com
info@deruiterseeds.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven