'Meesterteler' en glastuinbouwexpert toegevoegd aan Bredaas wietexperiment

Tholen – De plannen voor een legale wietkwekerij in Breda nemen steeds serieuzere vormen aan. De bedoeling van een drietal initiatiefnemers is om volgende jaar deel te gaan nemen aan het overheidsexperiment. In de persoon van Joris van Nassau is een ‘meesterteler’ gevonden en Pascal van Oers voegt zich als vierde bestuurder binnen ‘Project C’ met kennis over het opzetten van glastuinbouwprojecten.

“Wij zijn bezig met het uitwerken van onze deelname aan de proef”, vertelt Pascal. “Daaraan zitten enorm veel randvoorwaarden. Uiteraard valt of staat het project bij een goede teler, maar ook met het goed opzetten van een teeltlocatie. Die ervaring breng ik, vanuit mijn achtergrond bij VEK Adviesgroep in de glastuinbouw, in. Als Bredanaar wilde ik graag meedoen aan dit Bredase project.”

Op 6000 vierkante meter goede staatswiet
Pascal heeft als taak om op zoek te gaan naar een bestaande locatie van twee tot drie hectare met een teeltoppervlak van 6000 vierkante meter. Die locatie hoeft niet binnen de gemeentegrenzen van Breda te liggen. “Op die locatie gaan we een topkwaliteit cannabis telen. In de media zingt nu rond dat die staatswiet straks troep gaat zijn, maar wij willen de huidige illegale productie op het gebied van kwaliteit evenaren en overtreffen. Met een volledig gecertificeerde teelt vrij van pesticiden en zware metalen.”

De initiatiefnemers van het zogenaamde 'Project C' zijn de Bredase advocaat Peter Schouten, huisarts Ronald Roothans en SP-politicus Joep van Meel. De start van de proef is door de overheid uitgesteld tot naar alle waarschijnlijkheid het tweede kwartaal van 2019. Dan wordt ook pas definitief bekend welke tien gemeenten gaan deelnemen, spoedig gevolgd door een selectie van telers. Die telers kunnen zich dan gaan voorbereiden om in 2020 de eerste producten te kunnen leveren aan coffeeshops in die tien gemeenten.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven