Al 45 jaar tomatenplanten van Globe Plant voor Kwekerij Nederpelt

"Effe bij de plant kijken werd toen een uurtje"

In 1973 kocht Ben Nederpelt zijn eerste tomatenplanten bij Albert Grootscholten, destijds op goed advies van zijn buurman aan de Boslaan in Naaldwijk. Sindsdien is het altijd zo gebleven. "De planten van (Ben &) Ron Nederpelt staan in afdeling 5. Het klinkt zo vertrouwd, maar het is toch ook o zo bijzonder," aldus Johan Grootscholten. 

Ben kweekte toentertijd zijn tomaten in de vollegrond, maar Ben ging in 1983 natuurlijk ook over naar steenwolplanten. Begin jaren '90 verhuisde ben naar Vierpolders en kwam Ron in het bedrijf bij zijn ouders. Ook toen bleven de planten geleverd worden door Globe Plant. "Eerst losse tomaten maar al gauw over naar de trostomaat. En een paar jaar later achtereenvolgens van een geënte plant, een-op-een geënt naar een geënte en getopte planten ineen.

Toen Globe Plant in 2000 ook naar Vierpolders verhuisde, werd het “effe bij de plant kijken” nog maar een actie van een uurtje. Afgelopen jaren heeft Ron het roer overgenomen en ook Ron is trouw gebleven aan Globe Plant.

Johan Grootscholten is nog steeds erg blij met Kwekerij Nederpelt. "Zij zijn kritisch, maar denken vooral constructief mee. De klant vraagt en de leverancier levert een tomatenplant met inhoud en met duidelijk afgesproken specificaties."

Opvallend feitje
Naast het feit dat Globe Plant de planten voor Kwekerij Nederpelt levert, zitten Ron en Paul Grootscholten ook in dezelfde organisatie: Aardwarmte Vierpolders. Dit project levert zowel plantenkweker als klant duurzame warmte. Hierdoor kweekt Nederpelt een extra - extra duurzame duurzame tomaat.

Voor meer informatie:
Globe Plant
Veckdijk 62 b
3237 LV Vierpolders
tel: 0181 - 40 90 90 
fax: 0181 - 40 90 99
e-fax: 084 - 716 42 34 
www.globeplant.nl 
globeplant@globeplant.nl 

Kwekerij Nederpelt
kwekerijnederpelt@hetnet.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven