Urban farm in Brooklyn wil jonge telers aantrekken

Telen in zeecontainers middenin Brooklyn

Zogenaamde 'urban' of 'vertical farms' hebben de afgelopen jaren hun weg gevonden naar sommige Amerikaanse steden. Met beperkte hoeveelheden land in grote stedelijke gebieden bieden indoor urban farms winkels en restaurants een kans om in de stad lokaal geteelde producten te bemachtigen. Square Roots in Brooklyn (New York) is een indoor farm van de volgende generatie. Het bedrijf is gevestigd in een voormalige Pfizer-fabriek in de wijk Williamsburg, en een van de belangrijkste doelstellingen is om carrières voor jongeren in de landbouw te bieden.

"De gemiddelde leeftijd van de Amerikaanse teler is 58", aldus Karsten Ch'ien van Square Roots. "Omdat er meer jonge mensen in steden wonen, kochten we zeecontainers in de stad, omdat daar veel mensen wonen. Jongeren zijn zeer technologisch onderlegd en met de stijgende vraag naar gezond lokaal geproduceerd voedsel is dit de perfecte combinatie voor hen om betrokken te raken in de AGF-sector, waardoor de gemiddelde leeftijd van onze telers slechts 24 is."

Ch'ien zei dat Square Roots training en ontwikkeling van vaardigheden biedt als onderdeel van het helpen van jonge telers om een ​​stevige basis te leggen in de sector. "In het hart van Square Roots ligt het Next-Gen opleidingsprogramma voor telers, dat mogelijkheden creëert voor meer mensen om teler te worden - en toekomstige leiders in urban farming - door een jaarlange verbintenis aan het Square Roots-team."

De producten worden geteeld in aangepaste zeecontainers. Ch'ien staat helemaal rechts.

Telen in zeecontainers
Producten van Square Roots wordt geteeld in zeecontainers, die klimaatgecontroleerd zijn en zijn uitgerust met de nieuwste vertical farming gadgets. Alle activiteiten worden gecontroleerd in de kantoren van het bedrijf met uitzicht op de parkeerplaats waar de tien containers liggen. Het containermodel geeft het bedrijf grote flexibiliteit.

"Telen in zeecontainers vereist minder initiële investeringskosten om te installeren en te onderhouden," legde Ch'ien uit. "Ze kunnen gemakkelijk worden aangepast en verplaatst als dat nodig is. Bovendien is het heel eenvoudig om uit te breiden. In plaats van het verbouwen of bouwen van een uitbreiding, voegen we eenvoudigweg een container toe en passen deze op dezelfde manier aan. Op deze parkeerplaats hebben we voldoende ruimte om horizontaal te groeien. In dit stadium is het niet praktisch voor ons om containers op elkaar te stapelen vanwege de noodzaak om via ladders naar boven en beneden te klimmen met producten."

Volgens het bedrijf levert elke zeecontainer wekelijks tussen de 50 en 70 kilo producten op. De containers zijn ontworpen om milieuvriendelijk en voedselveilig te zijn. "Het minerale voedingsstofsysteem werkt met recycling, zodat elke container slechts acht tot tien liter water per dag nodig heeft. Elk voedselveiligheidsprobleem kan beperkt blijven tot de betreffende container", zei Ch'ien.

Ch'ien staat voor een van de containers waar salie in wordt geteeld.

De focus op culinaire kruiden
Vertical farms hebben nog een lange weg te gaan om een ​​mainstream bron van producten te worden. Momenteel zijn ze meestal beperkt tot groene bladgroenten en andere planten met een minimale energiebehoefte. Square Roots richt zich op culinaire kruiden. De kruiden worden in de container geteeld en ingepakt en vervolgens bezorgd bij lokale onafhankelijke detailhandelaren op een van de driewielers van het bedrijf.

"Bladgroenten zijn het gemakkelijkst om op deze manier te telen," merkte Ch'ien op. "We kunnen ook dingen verbouwen zoals kleine formaten tomaten en andere kleine groenten, het hangt echt af van de energiebehoeften van elke plant. Hier, bij Square Roots, richten we ons op culinaire kruiden, waarbij elke container is gespecialiseerd in een kruid. Meestal is het tijdsbestek van het rijpen tot aan het oogsten vier tot zes weken, afhankelijk van het kruid. We telen in secties en oogsten elke container twee keer per week, zodat er altijd producten zijn die kunnen worden geplukt."

Square Roots gebruikt deze driewielers om hun producten direct te kunnen leveren aan hun klanten in de omgeving van New York.

Ch'ien merkt op dat het in dit stadium niet rendabel is om meer energie-intensieve grondstoffen zoals tomaten en kleine wortelgroenten te telen, maar dat dit binnenkort levensvatbaar kan worden als de technologie blijft verbeteren. "Buiten groene bladgroenten en kruiden is het momenteel een uitdaging om andere gewassen voordelig te laten groeien, maar de technologie verbetert elk jaar, wat ons meer mogelijkheden biedt om schaalvoordelen te behalen en de kosten te beheersen. Bovendien willen we ervoor zorgen dat we de verkoopbare opbrengsten met kwaliteit in balans houden."

Over de vraag of verticale landbouw een bedreiging vormt voor de traditionele landbouw, gelooft Ch'ien dat de twee elkaar niet uitsluiten, maar dat het hele systeem zij aan zij kan werken. "We zien het niet als een wedstrijd tussen traditionele landbouw en urban, vertical farming. Alle telers hebben hetzelfde doel om de meest verse producten van de beste kwaliteit aan klanten te leveren. Wij geloven dat vertical farming samen kan werken met traditionele landbouw, en dat ze allebei een nuttig doel dienen in de sector."

Voor meer informatie:
Karsten Ch'ien
Square Roots
Ph: +1 (267) 241-5254
karsten@squarerootsgrow.com
www.squarerootsgrow.com


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven