Nigeriaanse tomatentelers blij met assistentie Dangote

Tomatentelers in de Nigeriaanse deelstaat Kano hebben hun tevredenheid uitgesproken over hun samenwerking met de Dangote Tomato Company, die volgens hen heeft geholpen hun teelt te stimuleren en post-harvest verliezen te verminderen.

Voorzitter van Togan Tomatoes Production of Nigeria, Sani Danladi en de voorzitter van Water Users Association of Nigeria, Mustapha Mudawa zeiden dat de introductie van glastuinbouwtechnologie bij de productie van tomatenpuree door Dangote een positieve invloed heeft op het inkomen van de telers.

Jaafar Sani Bello, voormalig manager van de Dangote Tomato Company, zei dat hij voordat hij het bedrijf verliet op de hoogte was van een nieuwe methode die was geïntroduceerd om de tomatenteelt te verbeteren. Hij zei dat de introductie van glastuinbouwmachines voor de productie van tomatenzaden en zaailingen met een hoge opbrengst was bedoeld om telers snel rijker te maken.

Jaafar Sani Bello merkte op dat de glastuinbouwtechnologie gericht was op het verbeteren van de productie en opbrengst van tomaten met machines die zaailingen eenvoudig verwerken tot aan de aanplant en oogst.

De Chief Executive van Pixxera Global International Deirdra White zei dat in het eerste jaar van hun partnerschap met telers en Dangote Tomatoes Company 9000 telers zijn opgeleid in verpakkingsstrategie. Ze legde uit dat de samenwerking op het gebied van de tomatenteelt ervoor moet zorgen dat de verliezen die de telers elk seizoen lijden, in de komende drie jaar sterk worden teruggedrongen en dat de tomatenteelt een echt betrouwbare agrarische business wordt.

White vertelde aan newtelegraphng.com dat ze in de loop van de paar jaar dat ze in Kano zijn hun verspilling van tomaten door het ontbreken van verpakkingen hebben verminderd door meer dan 70.000 kisten aan telers te verstrekken. En binnenkort zouden ze nog eens 10.000 kisten hebben voor de tomatentelers om post-harvest verliezen terug te dringen.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven