Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Burgemeester van het Spaanse La Mojonera bezoekt komkommertelers

"Komkommerprijs zou niet door een handvol marketeers bepaald moeten worden"

De burgemeester van het Spaanse La Mojonera, José Miguel Hernández, heeft vorige week teeltbedrijven in de gemeente bezocht om uit de eerste hand te horen over de problematiek rondom de lage komkommerprijzen. Verschillende telers in de gemeente hadden hierover alarm geslagen bij het gemeentebestuur.

Hernández heeft met eigen ogen gezien dat er bezorgdheid heerst in de sector vanwege de prijzen die op dit moment betaald worden. Het gaat om prijzen die "ongeveer de helft bedragen van wat de telers nodig hebben om hun kosten te dekken", aldus de burgemeester.

De burgemeester vraagt de verschillende overheden en spelers in de sector om maatregelen te nemen in deze kwestie en te zoeken naar oplossingen voor een probleem dat zich jaar op jaar voordoet.

Hij verzekerde dat ze vanuit het gemeentebestuur van La Mojanera de inmenging van de Spaanse en Andalusische regering zullen eisen. "We zullen er als politici voor moeten gaan zitten om te bekijken wat voor problemen er zijn en hoe we die op kunnen lossen". Volgens Hérnandez mag het niet zo zijn dat "alles ligt in de handen van vier marketeers die de prijzen voor de telers betalen".

 

De burgemeester benadrukte het belang van de agrarische sector voor de economie in Almería. Dat geldt in het bijzonder ook voor La Mojonera, een gemeente waarvan een groot deel van de omliggende regio afhankelijk is. Daarom wilde hij "naast de telers staan in deze moeilijke tijd".

 

Bron: almeria360.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven