Update E.coli-uitbraak romaine sla in de Verenigde Staten

De FDA is samen met de CDC en overheidspartners, teeltbedrijven en koelfaciliteiten aan het onderzoeken in Californië die werden geïdentificeerd in een tracebackonderzoek. De CDC heeft de uitbraakstam van E. coli O157: H7 geïdentificeerd in sediment dat afkomstig is uit  een landbouwwaterreservoir op een teeltbedrijf van Adam Bros. Farming, wat in een tracebackonderzoek is geïdentificeerd.

Het teeltbedrijf uit Santa Maria dat in verband wordt gebracht met een recente romaine sla E. coli-uitbraak heeft vrijwillig twee variëteiten sla en bloemkool die eind november waren geoogst teruggeroepen. Adam Bros van Family Farms is een van de acht telers in Central Coast die door de Centers for Disease Control and Prevention worden onderzocht in verband met besmette sla die mogelijk een landelijke uitbraak van E. coli heeft veroorzaakt.

De CDC adviseert aan consumenten om geen romaine sla eten die is geoogst uit de provincies Monterey, San Benito en Santa Barbara in de teeltregio's van Central Coast in Noord- en Midden-Californië.

Op sommige romaine slaproducten zitten nu labels waar de regio opstaat waar de sla is geoogst. Controleer verpakkingen op een label dat aangeeft waar de sla is geoogst. Als de romaine sla niet is geëtiketteerd of als u niet kunt achterhalen waar het vandaan komt, moet u het niet kopen, serveren, verkopen of eten.

Er zijn nog eens zeven besmettingen gemeld sinds de laatste update op 6 december 2018. Dit brengt het totaal op 59 gevallen uit 15 staten en het District of Columbia.

Drieëntwintig mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis, waaronder twee mensen die een type nierfalen hebben ontwikkeld dat het hemolytisch-uremisch syndroom wordt genoemd. Er zijn geen sterfgevallen gerapporteerd.

De ziektes zijn begonnen tussen 5 oktober 2018 tot 16 november 2018. We verwachten dat er nog meer ziektes zullen bijkomen vanwege de periode van 2-3 weken vanaf het moment waarop iemand ziek wordt totdat het aan de CDC wordt gerapporteerd. Dit onderzoek loopt nog door en de CDC zal meer informatie verstrekken zodra deze beschikbaar komt.

Bron: cdc.gov


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven