Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Retailers in Bulgarije stimuleren lokale telers

Meer dan 50% van al het assortiment in de zeven grootste supermarktketens van Bulgarije is afkomstig van lokale telers. In sommige categorieën is het aandeel van lokale telers zelfs 75%. Dit blijkt uit een onderzoek van de Bulgaarse branchevereniging voor moderne retail. Bij deze branchevereniging zijn de ketens Kaufland, Billa, Lidl, dm, Metro, T-Market en Deichmann aangesloten, die samen in Bulgarije een marktaandeel van meer dan 30% hebben.

De deelnemers van het onderzoek werken samen met meer dan 1.000 Bulgaarse telers. Door deze samenwerking kunnen een aantal van de genoemde bedrijven met succes naar het buitenland exporteren. De ketens hebben elk hun eigen initiatieven om hun Bulgaarse partners te ondersteunen.

Billa heeft bijvoorbeeld in de ontwikkeling van de Bulgaarse landbouw geïnvesteerd door middel van het Billa Gardens-programma. Er zijn meer dan 30 Bulgaarse groente- en fruittelers bij dit programma aangesloten. De keten heeft een eigen huismerk onder de naam Bulgarian Farm, waarmee de Bulgaarse herkomst van het AGF wordt gegarandeerd.

Kaufland ondersteunt Bulgaarse telers door middel van subsidies en kennis met betrekking tot het GlobalGAP-certificaat. Hierdoor leveren de telers AGF dat vrij is van residu van nitraten of gewasbeschermingsmiddelen. Kaufland helpt de telers tijdens het verkrijgen van het certificaat door ervoor te zorgen dat een markt voor het AGF beschikbaar is.

Lidl heeft onder de naam "Bewaar de Bulgaarse smaak" een campagne opgezet, die gefocust is op het beschermen van traditionele Bulgaarse gerechten. In 2010 werkte Lidl met 85 Bulgaarse leveranciers. Dat aantal staat dit jaar op 172.

Metro begon met het "Met zorg geteeld in Bulgarije"-programma. Via dit programma koopt het bedrijf direct versproducten in bij telers. Als gevolg van dit initiatief leveren ongeveer 200 kleine telers meer dan 400 groente- en fruitsoorten direct aan Metro.

Bron: capital.bg


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven