Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Florida, Mexico

Aanbod tomaten krap in december en kleine maten

Roger Riehm van Bradenton: “Momenteel komen de tomaten uit Florida en Mexico. Er is aanbod, maar het is krap."

Terwijl het tomatenseizoen in Florida onderweg is, beweert Riehm dat de tomaten niet zo groot zijn als gewoonlijk. "Dat komt door het weer van een aantal maanden geleden. Orkaan Quincy in oktober en koufronten daarna."

Problemen met de maten
Hij noemt ook enkele problemen met de kwaliteit, vooral voor Roma tomaten uit Mexico, een ras dat al niet ruim geleverd wordt. "In Florida was het formaat een probleem. Ze hebben niet de grote formaten die voor de open markt geschikt zijn. Mensen willen extra large en moeten het doen met een combinatie van maten. Dat speelt ook voor andere tomaten." 

Hij merkt ook op dat november en december van oudsher krappere seizoenen voor tomaten zijn. "Dit seizoen is er een krapte voor ronde tomaten. Nu worden de Roma tomaten weer wat meer aangeboden."

2019 uitzicht 
In januari komen nieuwe teeltregio's met meer aanbod. "De aanbodketen wordt dan sterker. Mexico levert meer. In januari komt het Mexicaanse Nogales. We moeten december door tot aan januari."

"Dit zorgt allemaal voor stabiele prijzen. Zoals nu gaat het al een aantal jaren. De laatste november en decemberperioden waren sterk voor tomaten."

Voor meer informatie:
Roger Riehm
Blue Creek Produce
Ph: (630) 513-3075
roger@bluecreekproduce.com
www.bluecreekproduce.com

Publicatiedatum: