De Ruiter Experience Center:

"Jaarrond resultaten in tomaat"

Het De Ruiter Experience Center in Bleiswijk staat er nog maar enkele maanden, maar in die korte tijd is er veel gebeurd. De teelt is zo ingericht, dat er het hele jaar door vers geoogst product gepresenteerd kan worden. En dat is belangrijk, want in deze demokas wordt innovatie in tomatenteelt en de resultaten daarvan gedeeld worden met de hele keten, van telers, planten kwekers, adviseurs, studenten en andere professionals uit de branche tot retail en consumenten.  

Franky van Looveren oogst de eerste tros van het ras Delisher.

Op dit moment werkt een student van de Wageningen University & Research in opdracht van De Ruiter aan een nieuwe, grafische manier om die resultaten inzichtelijk te maken.

Het team van het De Ruiter Experience Center, v.l.n.r: Math Crins, Marina Luyten, Paul Zantman, Brenda van Diejen, Robert Prins, John van der Knaap, Duco de Ruiter, Svetlana Tokunova, Nico van Vliet, Franky van Looveren en Peter Custers.

De onbelichte teelt loopt van 19 december tot 21 november. Door de teelt in de belichte kas te plannen van 18 oktober tot 1 oktober het jaar erop, is er een continue aanvoer van producten, productiecijfers en houdbaarheidsresultaten. 

LED-verlichting tussen het gewas
De kassen van het De Ruiter Experience Center zijn modern, met systemen van Priva, CO2-oplossingen en een belichtingssysteem met Son-T. Onlangs installeerde Phillips op drie paden LED-verlichting tussen het gewas, onder de Son-T lampen. Zo worden er specifieke productiegegevens gepresenteerd, onder vergelijkbare omstandigheden, met en zonder LED.

Eerste oogst van de belichte teelt
Voor het team van De Ruiter blijft de eerste oogst toch altijd een klein feestje, dat gevierd kon worden met de voltallige Landelijke Commissie Tomaat van LTO Glaskracht Nederland.

De Landelijke Commissie Tomaat van LTO Glaskracht Nederland viert
de eerste oogst mee met het team van De Ruiter.

Demokas open voor bezoekers
In de periode van planten zijn de twee kassen van het De Ruiter Experience Center niet geopend voor bezoekers. Maar vanaf 10 januari opent De Ruiter weer haar glazen deuren en kunnen geïnteresseerden op afspraak de ruim 300 verschillende tomaten komen bekijken.

Voor meer informatie:
De Ruiter Seeds
www.deruiterseeds.com
info@deruiterseeds.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven