China: Druiven en kersen in de kas

Als 's werelds grootste fruitproducent staat China bovenaan de lijst van 13 landen die meer dan 10 miljoen ton fruit per jaar produceren. Tegenwoordig komt steeds meer fruit van hoge kwaliteit uit China en het land heeft ook de grootste fruitconsumptie ter wereld, wat ook de productie lay-out van de Chinese fruitsector beïnvloedt.

De professionele kassenfabrikant en -exporteur Sangreen is in 2016 begonnen met het uitbreiden van het bedrijf om in grootschalige fruitproductie te investeren. Tot nu toe heeft Sangreen in twee grote fruitproductie bedrijven in China geïnvesteerd met een areaal van in totaal 550 hectare. Beide bedrijven richten zich op de productie van druiven en kersen van hoge kwaliteit. Dankzij onafhankelijk ontworpen modellen van energiebesparende kassen met wortelbeperkende teelttechnologie kan Sangreen jaarrond fruit leveren aan de Chinezen.

Sangreen’s grootste teeltbedrijf ligt in Jiangsu, en is 350 hectare groot. In het bedrijf is €1,017 miljard geïnvesteerd en het is nu het grootste fruitteeltbedrijf in het land. Het bedrijf is in drie fases gebouwd. De eerste fase, bestaande 80 hectare, is al afgerond en bestaat uit 50 hectare voor de druiven- en 30 hectare voor de kersenproductie, die een oogst van tot wel 2300 kg/1000 m2 druiven en 1500 kg/1000 m2 voor de kersenproductie kan opleveren van A-klasse kwaliteit. De belangrijkste variëteit voor hun klasse is “Shine-Muscat”, een zaadloze variëteit die zeer zoet is en een hoog suikergehalte heeft. Op dit moment wordt de tweede fase van 120 hectare wordt gebouwd, en de verwachting dat dit rond juni 2019 wordt afgerond.

Sangreen werkt ook aan enkele andere bedrijven in de regio, waardoor ze hun marktaandeel naar een ander niveau kunnen brengen, en nog meer vers fruit aan de Chinese markt kunnen leveren.

Voor meer informatie:
Beijing Sangreen International Agritech Co., Ltd
Tel.: +86 10-80718980
Fax: +86 10-80818982

Greenhouse Business
Contact: Mr. Ray Yang
E-mail: ray@sangreentech.com

Fresh Fruit Business
Contact: Ms. Diana Peng
E-mail: diana@sangreentech.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven