Geert Teeuwen:

"Handzame rettich voor de Nederlandse markt"

Tholen - Duitsland houdt over het algemeen van grote groenten. Rettich, de "grote broer" van de radijs, vindt daarom eerder zijn weg naar de Duitse markt dan naar de Nederlandse. Bij Teeuwen Telers hadden ze afgelopen seizoen echter een kortere rettich beschikbaar. "Die lag afgelopen seizoen bij een Nederlandse supermarkt en dat was best wel een succes", vertelt Geert Teeuwen. "Deze wortels zijn 30 cm lang, een stuk korter dan de reguliere rettich die uitgroeit tot wel 50 cm." 

Rettich van 30 cm

Rettich wordt ook wel daikon genoemd en ziet er uit als een enorm grote witte wortel. Het wordt veel gebruikt in Aziatische gerechten en kan goed gebruikt worden als rauwkost of garnering op een broodje. Rettich heeft scherpe, ietwat bittere smaak die lijkt op die van radijs. Rettich is beschikbaar vanaf juni tot aan november. "Het is een lekker en opvallend product voor in het schap. Voor de Nederlandse consument is de korte rettich veel handzamer om mee te nemen. De teelt van deze variant vergt wel voorbereiding. Wanneer supermarkten het in hun programma op willen nemen dan moeten daar nu al afspraken over worden gemaakt", aldus Geert. Teeuwen Telers teelt ook ramanas, zwartschillige groente maar wit van binnen, die ook tot de radijsfamilie behoort. "Deze is wel in de wintermaanden beschikbaar maar nog echt een niche product."

Rettich van 50 cm

Teeuwen Telers heeft bijna 30 jaar ervaring in het telen van rettich en ramanas en is uitgegroeid tot een van de grootste telers in Nederland. Geert: "Door de vele ervaring, en investeringen in milieuvriendelijke productie methodes zijn we een betrouwbare partner." 

Voor meer informatie:
Teeuwen Telers
Geert Teeuwen
Hazenakkerweg 6
5988 NJ Helden
Tel +31627311025
info@teeuwentelers.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven