Ziekenhuis deelt gezonde voeding uit

Patiënten verlaten ziekenhuis met tas groenten

Patiënten verlaten het Rex Ziekenhuis in Noord-Carolina (VS) niet alleen met een afspraak of recept, maar ook met tasjes boodschappen waaronder groenten. Het ziekenhuis wil mensen helpen met gezonde maaltijden tijdens de eerste dagen na een ziekenhuisopname. De 'voorraadkast' van het ziekenhuis wordt door de voedingsbank gemanaged en is aanvankelijk voor 109.000 euro bevoorraad door Food Lion. 

Meg Ham van Food Lion: "Wanneer mensen ontslagen worden, dan is het belangrijk dat ze zich op hun gezondheid kunnen storten in plaats van zich zorgen maken over waar hun volgende maaltijd vandaan moet komen."

Rex raamt dat 20% van de 35.000 mensen die per jaar opgenomen worden kampt met voedingsproblemen in de zin van geen geld hebben om gezonde voeding te kunnen kopen. 

De 'voorraadkast' van Rex bevindt zich in de lobby. Ze is gevuld met gedroogde bonen en AGF conserven, soepen en ontbijtgranen. Ook zijn er verse producten als appelen, sinaasappelen, wortelen en aardappelen. 

Patiënten krijgen de gelegenheid om kooklessen te volgen in een demonstratiekeuken. Het ziekenhuis vindt educatie een belangrijk onderdeel van het voedingsprogramma. 

Bron: newsobserver.com


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven