Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
7 inzichten uit Stefs eerste carrièrestappen bij Berg Hortimotive

Van stagiair mechatronica tot vaste kracht

Leidenaar Stef Nibbelink (23 jaar) studeerde mechatronica aan De Haagse Hogeschool toen hij voor het eerst in aanraking kwam met de tuinbouwsector. Hij hoorde dat er veel vraag was naar specialisten uit zijn vakgebied, dat het beste omvat van werktuigbouwkunde, elektrotechniek en informatica.

Stefs Westlandse klasgenoot – die een jaar eerder al afstudeerde – tipte hem over de stagemogelijkheden bij Berg Hortimotive. Hij had positieve ervaringen bij de leverancier in tuinbouwtechniek en kon hem een concreet projectvoorstel doen. Waar zijn klasgenoot als afstudeeropdracht aan een logistiek project was begonnen en het technische deel had afgerond, kon Stef de draad oppakken en het softwaregedeelte op zich nemen. Zodoende werkte hij verder en met succes! Het gezamenlijke project – met een gloednieuwe staaltje techniek als gevolg – sloeg aan.

Inmiddels zijn Stef en zijn ex-klasgenoot allebei in vaste dienst en werken ze regelmatig samen, nét als op school. Maar daar houden de overeenkomsten met hun schooltijd ook op. Bij de overgang van ‘allround student mechatronica’ tot Engineer bij Berg Hortimotive komt van alles kijken. Het Career Team van Let’s Work is benieuwd hoe Stef deze omslag heeft ervaren en vroeg hem naar zijn belangrijkste inzichten.

Lees de tips van Stef hier.

Bron: World Horti Center

Publicatiedatum: