Toekenningen Fonds Kleine Toepassingen

Extra middelen in pakket voor kleine teelten

In de zevende aanvraagronde van het Fonds Kleine Toepassingen 2015 - 2019 zijn zeven aanvragen voor financiële ondersteuning voor onderzoek - en toelatingskosten gehonoreerd voor een totaalbedrag van 112.301 euro. Twee daarvan zijn van toepassing in de glastuinbouw, terwijl een derde fondsaanvraag nog in behandeling is.

Het Fonds Kleine Toepassingen is opnieuw gevuld voor de periode 2015-2019 met een bedrag van € 400.000 per jaar voor alle sectoren. Dit bedrag is voor de helft betaald door het ministerie van Economische Zaken, voor een kwart door Nefyto en voor een kwart door de sectoren.

Bij het Fonds Kleine Toepassingen kunnen aanvragen worden ingediend om ten behoeve van knelpunten in kleine teelten oplossing te bieden. Hierbij kunnen noodzakelijke studies worden vergoed en de aanvraag- en behandelkosten van een NLKUG-procedure bij het Ctgb. 

De toegekende Fondsen Glastuinbouw betreffen:

  • Ortiva ter beheersing van valse meeldauw in radijs. Zodra de herregistratie van Ortiva door het Ctgb wordt afgerond kan hiermee een zogenaamde NLKUG-procedure worden opgestart. Hierbij wordt gebruik gemaakt van residustudies die vanuit Duitsland afkomstig zijn en die door bemiddeling door het loket kleine toepassingen beschikbaar zijn gesteld ten behoeve van deze aanvraag.
  • Prolectus, een potentieel laag risico middel, ten behoeve van de grondgebonden en niet grondgebonden teelt van snijbloemen en potplantenteelten. Zodat ten behoeve van de etiketuitbreiding voor deze gewasgroepen binnenkort een NLKUG-procedure gaat worden opgestart.

Bekijk hier alle toelatingen.

De volgende aanvraagronde van het Fonds Kleine Toepassingen sluit op 15 maart 2019 . Het aanvraagformulier en reglement voor het Fonds zijn te vinden op: www.specialitycrops.eu.

Voor meer informatie:
Secretariaat van de Toekenningscommissie
Ivonne Elberse - 06 294 44 871 
Peter van Kampen (NVWA) - 06 317 96 114 fondskleinetoepassingen@minlnv.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven