Tuinders en boeren wensen consument smakelijke feestdagen

LTO Noord start de kerstcampagne ‘Onze boeren wensen je smakelijke feestdagen.’ Met deze boodschap op spandoeken op schuren, in weilanden of langs doorgaande wegen is de kerstcampagne van de Land- en Tuinbouworganisatie Noord van start gegaan.
 
“Wij willen de consument bedanken op een simpele manier,” geeft Wessel van Olst, bestuurslid LTO Noord regio Oost, aan. “Wij willen als agrarische sector een positieve boodschap uitdragen. De feestmaand is daar perfect voor.” De spandoeken zijn breed verspreid onder leden. “De actie draagt bij aan positieve energie bij onze leden. Wij doen dit met zijn allen.”

Dagelijks voedsel - ook tijdens de feestdagen
Het spandoek met de boodschap ‘Onze boeren, Onze voedselmaker, wensen je smakelijke feestdagen’ – laat een kist vol heerlijke groente, fruit, zuivel, kaas, eieren, brood, vlees en aardappels zien. Om duidelijk te maken dat boeren consumenten van voedsel voorzien, elke dag opnieuw. Ook tijdens de feestdagen.

“Wij hopen dat mensen onder het kerstdiner door onze boodschap nog even stilstaan bij wie er voor hun eten op tafel en op het bord heeft gezorgd. Dat doen wij met alle liefde voor ons werk en voor onze producten. Het is wel fijn als mensen zich dat realiseren’, zegt Hanneke Stegeman van Voedselmakers.

Het idee ontstond vorig jaar vanuit deze Voedselmakers: een groep boeren uit Twente en de Veluwe. Er zijn toen in die regio zestig spandoeken geplaatst. Arjan Bonthuis van Voedselmakers: “De reacties waren positief, dat gaf ons positieve energie om de lokale spandoekenactie meer bereik te geven. Daarom hebben wij als LTO Noord het initiatief nu breed omarmd.”

Meedoen
Op social media wordt de actie ondersteund middels de hashtag #OnzeBoeren. Wil jij meedoen aan de campagne en zelf een spandoek laten bedrukken? Neem contact met op met LTO.

Voor meer informatie:
LTO Glaskracht Nederland
www.ltoglaskracht.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven