Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BLE-marktrapport week 49 2018:

"Alleen Spanje en Griekenland zijn nog bij de komkommerhandel betrokken"

Met Spanje en Griekenland waren nog slechts twee landen bij de Duitse komkommerhandel betrokken. Nederland en België namen voor dit seizoen afscheid van de markt. Het aanbod beperkte zich hierdoor, maar was voldoende om aan de vraag te kunnen voldoen. De prijzen brokkelden in Frankfurt en Keulen aanvankelijk af, om vanaf woensdag weer aan te trekken. In München verhinderden de toegenomen leveringen uit Griekenland prijsverhogingen bij de Spaanse partijen. In Hamburg intensiveerde de vraag weliswaar, maar dit had nauwelijks uitwerkingen op de prijzen. Ook in Berlijn bleven de prijzen op het bestaande niveau.



In het segment van de snackkomkommers domineerden Turkije en Spanje de markt. Griekse en Nederlandse partijen vulden het aanbod aan. Het beschikbare aanbod kon continu goed ondergebracht worden. Meestal bleven de prijzen gelijk. Alleen in Frankfurt werden Turkse snackkomkommers goedkoper, terwijl de Spaanse iets duurder werden.

Tomaten
Spaanse, Nederlandse en Belgische toevoer vormde de basis van het aanbod. Het aanbod had zich niet wezenlijk veranderd, echter hadden de protesten in Frankrijk soms ook uitwerkingen op de beschikbaarheid.

Paprika's
Spanje domineerde duidelijk de handel. De beschikbaarheid nam weliswaar af, maar was voldoende om aan de continue vraag te kunnen voldoen. Bij een handel zonder bijzondere hoogtepunten bleven de prijzen op het niveau van de voorgaande week.

 

Publicatiedatum: