"Grotere luchtstroom betekent betere kasstroom"

Het hedendaagse competitieve ondernemingsklimaat maakt dat telers steeds vaker meer moeten doen met minder. Jonge planten telen die beantwoorden aan de hoogste milieunormen met minder arbeidskrachten, met minder tijd en met minder middelen is het devies.

Ellepot heeft de Flex20 AIR – gelanceerd, een technologie die tot stand werd gebracht om telers te helpen te blijven wedijveren op het gebied van kwaliteit, prijs en marktintroductietijd.

"De Flex20 AIR-machine maakt zachte en luchtige potten met tot 20% hoger luchtgehalte wat resulteert in snellere, gezondere en meer gelijkmatige wortelgroei", toont Carsten Thrane bij Ellepot. "Het behandelt de ondergrond zo voorzichtig dat de broze wortelstructuur volledig intact wordt gelaten. Hierdoor kunnen stekken en zaailingen sneller en gemakkelijker in de grond worden gestoken." 

Het volledig aanpasbare vermeerderingsprocedé moet telers helpen de kwaliteit en prestaties te verhogen met minder arbeidskrachten . "Bij dit alles dienen ook de milieunormen te worden nageleefd - vandaag de dag een steeds belangrijker wordende factor voor kopers van planten."

The Flex20 AIR in cijfers
Flex20 AIR maakt 45.000 Ellepots per uur werkt op basis van biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk papier. Telers kunnen kiezen uit 18 variëteiten. "Het vormt potten met tot 20% hoger luchtgehalte en vereist slechts één persoon om de machine te besturen", besluit Carsten. 

Op de IPM in Essen zal het bedrijf de Flex20 AIR tentoonstellen aan de stand 3C21.

Voor meer informatie:
Ellepot 
info@ellepot.dk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven