Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jos Hakkenes, Duurzame Kost City Farm:

"Wat we hier doen is een groot compromis"

Op de vijfde verdieping op Strijp-S in Eindhoven groeit sla. Onder LED-belichting, op water en volledig circulair. De mest voor de sla komt van de vissen, de wortels van de sla worden gebruikt om insecten mee te voeden en diezelfde insecten voeden weer de vissen. De planten hoeven ondertussen niets anders te doen dan in het water bungelen, vertelt Jos Hakkenes in een item bij Binnenstebuiten over de 'moestuin' mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. 

De verschillende slasoorten worden vooral als gemengde sla geleverd aan restaurants. Niet alles lukt, zo mislukte bijvoorbeeld de basilicum. Het teeltklimaat is immers een compromis. Iets om aan te werken de komende jaren. "Het is nog geen vetpot, maar de afzet groeit. Ik verwacht binnen enkele jaren dit soort teeltlocaties op meerdere plaatsen in Nederland", aldus Jos in de uitzending.

Bekijk hier het item.

Publicatiedatum: