Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BKS overgenomen door Biobest Group

Vangplaten en -rollenimperium groeit

Biobest Group heeft gisteren, 11 december, bekend gemaakt dat het BKS, producent van vangplaten en -rollen heeft overgenomen. BKS A.S., met hoofdkwartier in Antalya, produceert vangplaten en –rollen en verdeelt feromonen zowel in Turkije als daarbuiten. Antilsan verkocht vandaag zijn meerderheidsaandeel in BKS aan IVOG, het Duitse filiaal van Biobest Group dat zelf ook vangplaten en –rollen produceert.

Jean-Marc Vandoorne, CEO van Biobest Group: ”Vangplaten en –rollen zijn belangrijke producten in het kader van de geïntegreerde gewasbescherming. Telers gebruiken ze om plagen te monitoren of om actief de plaagdruk te verminderen. Met deze transactie versterkt onze groep zijn positie als producent van dit type producten. IVOG en BKS zijn erg complementair. Dankzij de synergie tussen beide bedrijven kunnen we wereldleider worden in dit belangrijk segment. Antilsan is sinds 1998 onze partner in de Turkse markt, deze overname van Antilsan toont ook ons wederzijds engagement om deze succesvolle samenwerking verder uit te bouwen.”

Joachim Schneider, General Manager van IVOG: ”De investering in BKS is een belangrijke stap voor IVOG. De wereldwijde vraag naar onze producten groeit snel. Samen staan we klaar om overal een concurrerend aanbod van hoog kwalitatieve producten uit te rollen. Ik kijk erg uit naar de samenwerking met Şahin Biçen, oprichter en General Manager van BKS. Naast de synergie tussen onze bedrijven wat betreft productie en logistiek, verwacht ik ook heel veel synergie op het vlak van innovatie.”

Şahin Biçen, General Manager van BKS: ”BKS is een jong bedrijf dat erg snel gegroeid is. Door de samenwerking met IVOG en als deel van de Biobest Group krijgen we toegang tot een sterk en wereldwijd distributienetwerk in aanvulling op onze eigen afzetkanalen. Zo kunnen we onze snelle groei verderzetten. Samen kunnen we telers overal ter wereld de juiste oplossingen aanbieden en dat zal de verdere groei van BKS blijvend ondersteunen.”

Mehmet Ali Yildirim, General Manager van Antilsan, besluit: “We zijn erg tevreden dat we de snelle groei van BKS gedurende enkele jaren mee konden ondersteunen. Nu Biobest de fakkel overneemt als partner, weten we dat het bedrijf een mooie toekomst tegemoet gaat. De producten van BKS zijn erg competitief. Wij gaan als voorheen verder met het verdelen van deze producten in de Turkse markt. Dankzij de lange samenwerking met Biobest in Biobest Antalya werden we de absolute nummer één in de Turkse markt voor hommels en producten voor geïntegreerde gewasbescherming. De transactie van vandaag bewijst nog maar eens de kracht en de dynamiek van onze samenwerking.”

Voor meer informatie:
Biobest Group
www.biobestgroup.com
info@biobestgroup.com

 

Publicatiedatum: