"De cocktail pruimtomaat is een succes in Italië"

De cocktail pruimtomaat vertegenwoordigt een aanzienlijk deel van de algehele tomatenteelt in Italië. De klimaatveranderingen, die steeds onvoorspelbaarder worden, in combinatie met onstuimige fytosanitaire ontwikkelingen, zorgen ervoor dat het steeds noodzakelijker is om rassen te kweken die voldoen aan de behoeften en dynamiek van de moderne tuinbouw weten ze bij Piscopo, een Siciliaanse tomatenteler maar al te goed. Het bedrijf is gespecialiseerd in de teelt van cocktail pruimtomaten.

Rocco, Lino en Salvatore Piscopo

Cocktailpruim, een zeer populaire tomaat
"Ons bedrijf heeft een geschiedenis van bijna een halve eeuw en telt inmiddels een oppervlakte van 100.000 vierkante meter, dat volledig is gewijd aan de teelt van de tomaat. Dit is wat we altijd al hebben gedaan. Met de komst van het Maraskino ras hebben we besloten om ons te richten op deze tomaat op een oppervlakte van 40.000 vierkante meter en na een proefperiode zijn we nu zeer tevreden", zegt Rocco Piscopo, die het bedrijf samen met zijn broers Ivan, Lino en Marco leidt.

Boven en beneden: Maraskino tomaten in de kas

"We stonden altijd open voor onderzoek en innovatie, om het ras te vinden dat echt opvalt qua uitmuntendheid. En met deze cocktailpruimtomaat hebben ze de spijker op zijn kop geslagen. Natuurlijk plaatst de nabijheid van de zee enerzijds en het meer van Biviere anderzijds ons in een benijdenswaardige positie van het Siciliaanse tuinbouwgebied. Bovendien hebben we het geluk dat we een hoog elektrisch geleidingsvermogen van irrigatiewater van ongeveer 6000 μS hebben, wat bijdraagt aan de specifieke smaak van het product en het een hoge brixwaarde geeft", zegt de ondernemer.

"De Maraskino leent zich zowel voor zomer- als lange wintercycli, zozeer zelfs dat we in beide periodes uitstekende resultaten behalen. Het is ook een ras dat zich presenteert met een esthetisch aangename vorm, die altijd de waardering oproept van de handelaren waar we onze tomaten aan afzetten."

De naoogst
"De hoge productiviteit en de uitzonderlijke grootte van deze tomaat waren de bepalende factoren bij onze keuze: het cluster is uniform en elegant en we konden de naoogst uitstekende observeren. Deze eigenschappen maken onze cocktailpruimtomaat ideaal voor groei in onze gebieden, waarbij ook rekening wordt gehouden met transport," gaat Rocco door.

Naast de kenmerken die zojuist door Rocco Piscopo zijn beschreven, is dit ras ongelooflijk resistent tegen de meeste plantenziekten die op Sicilië aanwezig zijn. De juiste rassen keuze is daarom cruciaal voor het succes van een bedrijf.

"Onlangs hebben we onder meer geprobeerd om San Marzano tomaten te telen, die we hopelijk aan onze vlaggenschipproducten kunnen toevoegen. De dimensies van ons bedrijf hebben ons bovendien lange tijd doen nadenken over de direct marketing van onze producten. Om deze reden zullen we ons binnenkort de nodige certificeringen verschaffen, evenals een website om de eigenschappen van onze producten te demonstreren", concludeert Rocco.

Contact:
Azienda Agricola Piscopo
Via Basilicata, 48
93015 Niscemi (CL)
Tel: +39 3339160527
Email: piscoporocco@gmail.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven