Nieuwe promotionele video

Waarom het Westland trots is op hun regio

Het Westland is 's werelds belangrijkste glastuinbouwgebied. De laatste 120 jaar is Westland de internationale hotspot op het gebied van glastuinbouw. In een nieuwe video prijst Westland Marketing de regio aan.

"Al in 1918 begonnen Westland telers in kassen te telen om het groeiseizoen van hun tomatenoogst te verlengen. De ontwikkeling en kennisuitwisseling hebben innovatie mogelijk gemaakt. Er is een ongekende hoeveelheid glastuinbouwbedrijven en aanverwante bedrijven: importeurs, exporteurs, verpakkings- en ompakbedrijven, telers, veredelaars, R&D, distributeurs, transporteurs en nog veel meer. Zo'n hoeveelheid bedrijven geconcentreerd in zo'n klein gebied is nergens anders in de wereld te vinden", wordt in de video verteld.

"Westland is een dynamische gemeente. In dit relatief kleine gebied van slechts 9.000 hectare bedenken we baanbrekende oplossingen voor wereldwijde uitdagingen. We produceren voedselproducten, bloemen en planten van hoge kwaliteit op duurzame en innovatieve wijze, om het welzijn en de welvaart te verbeteren van mensen over de hele wereld."

"Met de opening van het World Horti Centre heeft de regio nu een campus waar het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid samenkomen. De internationale innovatiehub is ook het belangrijkste innovatiecentrum van de internationale glastuinbouwsector, waar handel, onderzoek, demonstratie, onderwijs en educatie samenkomen, en lokale en internationale kassenbouwbedrijven innoveren en zaken doen."

"De geografische ligging van het Westland is uniek: omdat het dicht bij Schiphol en de haven van Rotterdam ligt, zijn binnen 24 uur 500 miljoen Europese klanten bereikbaar. Onze mentaliteit is ons handelsmerk: we werken hard en efficiënt, terwijl we altijd op zoek zijn naar manieren om synergie te creëren met behulp van partnerschappen. Veel bedrijven hebben ervoor gekozen om hun bedrijf in het Westland te vestigen."

Voor meer informatie:
www.westlandhortibusiness.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven