Bright 5

Krachtenbundeling in teeltonderzoek officieel van start

Afgelopen vrijdag werd Bright 5 bekend gemaakt. Een samenwerking tussen ondernemers en kennisinstellingen om voor vijf belangrijke sectoren in het zuiden (asperge, blauwe bessen, champignon, aardbei en boomteelt) innovaties te verwezenlijken. Het programma is gericht op teeltonderzoek binnen vier geïdentificeerde thema’s vitale plant, vitale bodem, groene chemie en verwaarden van reststromen. 

Gedeputeerde Hubert Mackus, (landbouw, natuur, infra, rail en monumenten), is blij met deze nieuwe samenwerking: “Vrijdag 7 december ontmoetten we Bright5: het consortium van ondernemers dat zich, door middel van teeltonderzoek, voor meerdere jaren aan innovatie en verduurzaming wijdt. Als Provincie ondersteunen we dit van harte. Wanneer ondernemers en kennisinstellingen samen werken aan innovaties, is er sprake van een ijzersterke combinatie. De sterk groeiende campus biedt een vruchtbare voedingsbodem voor dit soort samenwerkingen", aldus Hubert Mackus.

In de samenwerking worden ondernemers sterk vertegenwoordigd door het Blauwe Bessen Platform, Mushroom Valley, Boomteelt studieclub Horst aan de Maas, Compas Agro en Aardbeienplatform i.o. Met de ondertekening door ondernemers uit de diverse sectoren werd de aftrap van Bright 5 officieel gemaakt.

Bron: Bright 5


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven