Chinese retailer sluit keten met de opening van de grootste 'plantenfabriek' in China'

JD.com is de grootste online retailer in China. Met meer dan 300 miljoen klanten staan ze erom bekend een groot netwerk van pak- en leveringsstations te bezitten en dat ze de meeste orders in minder dan een dag leveren. Nu betreden ze ook de AGF-sector. Het bedrijf werkt samen met de Japanse gigant Mitsubishi Chemical om 'de grootste plantenfabriek met hydrocultuur' in China te openen.

De 'fabriek' staat vol met 11.040 m2 vol hydrocultuur, met zonlicht en een gesloten zaailingsteeltsysteem met kunstmatig licht. Momenteel wordt er o.a. spinazie, kool, rode en groene sla en koriander geteeld. 

"Onze consumenten kunnen AGF zowel online als offline bij de 7FRESH supermarkten van JD kopen."

6 december werd een ceremonie ter ere van de voltooiing van de plantenfabriek van Jingdong in Beijing georganiseerd.

Alle gewassen in de nieuwe plantenfabriek worden getraceerd vanaf het plantmoment tot aan de levering. "Een stap in de richting van de toekomst van voedingsteelt en retail waarbij consumenten wereldwijd steeds meer vragen om transparantie. In China hechten consumenten groot belang aan voedingsveiligheid door het overvloedig gebruik van gewasverbeteringsmiddelen, aantasting van het milieu en de snelle bevolkingstoename die bodemproblemen met zich meebrengt."

De nieuwe fabriek werkt op een geautomatiseerd systeem, waardoor groenten van goede kwaliteit jaarrond geteeld kunnen worden. De producten bevatten meer voedingsstoffen dan groenten uit de volle grond. Ondertussen worden gewasbeschermingsmiddelen overbodig, waardoor de groenten niet gewassen hoeven te worden.

Ondertussen kan de nieuwe fabriek meer groenten produceren dan traditionele systemen, zo kan er bijvoorbeeld 19 keer per jaar spinazie worden geteeld, in de volle grond kan dat 4 keer en in een 'gewone kas' 6 keer. Voor de teelt van groenten is in de 'fabriek' slechts een halve liter water nodig. 

Doordat de fabriek samenwerkt met JD's gekoelde keten-logistiek kunnen de groenten dezelfde dag van de oogst aan de klant geleverd worden. 

Xiaosong Wang van JD: "Door de samenwerking met Mitsubishi Chemical bevinden we ons in een geheel nieuw tuinbouwmodel en kunnen we China aan een gezonde levensstijl helpen." JD en Mitsubishi Chemical zullen in de toekomst verder samenwerken voor nog meer groenten en fruit.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven