Syngenta Cucumber day event

"De toekomst van de Turkse komkommerteelt ziet er rooskleurig uit"

Op 27 november opende Syngenta de deuren van haar onderzoeksstation in Antalya voor het Cucumber day event om consumenten uit de hele streek te verwelkomen. Bedoeling van het initiatief was om het brede gamma aan komkommers en de hele waaier komkommersoorten van de snack- tot minikomkommers voor te stellen zonder de lange Nederlandse variëteiten te vergeten.

De experts en telers stelden oplossingen voor, alsook de meest recente vernieuwingen die in staat zijn om zich aan te passen aan diverse cycli en teeltomgevingen. Door hand in hand samen te werken telers en de meest recente en de meest geavanceerde teelt- en zaadtechnologieën toe te passen, heeft Syngenta de kans om een brede waaier komkommers te tonen met een nadruk op een hoge resistenties.

Pedro Pleguezuelo, EAME Portfolio Manager Meloen en Komkommer

“We waren verheugd gastheer te zijn van dit succesvolle evenement in Turkije. Komkommer is een belangrijk gewas op de markten in Afrika en het Midden-Oosten. Bovendien is het ons doel onze aandelen te verhogen dankzij onze niet aflatende investeringen in dit gewas" zei Tuna Saygan, Groentenzaden Hoofd van de BU voor Zuidoost Europa.

Na een bezoek aan het station kwamen de deelnemers terug bijeen voor een conferentie waarop de focus werd gelegd op de manier van telen bij Syngenta en op de grootste uitdaging in de komkommerindustrie: virussen. Hoogtepunt was de thematoespraak van professor Hakan Fidan van de universiteit van Antalya waarin hij toelichtte dat meer dan 40 virussen werden ontdekt in cucurbitaceae. Hij benadrukte ook dat deze virussen snel worden overgedragen zonder mogelijke chemische controle.

Tuna Saygan: “Om een hele drukke week voor onze bedrijven hier in Turkije nog drukker te maken, woonden we ook de 18de editie van Growtech Eurasia International bij. Met 800 exposanten en 85.000 bezoekers trekt deze beurs een steeds groter internationaal publiek aan, wat het belang van de landbouwindustrie voor de streek aantoont. Wij besloten om onze aanwezigheid en berichten toe te leggen op mensen, ons gedreven Turks commercieel team, alsook op onze telers die op één van onze cabinewanden goed vertegenwoordigd waren via onze fotografieprijs toegekend in 2017."

Syngenta
info@syngenta.com 
www.syngenta.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven