Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Topsector T&U en WUR aan de slag met verbeteringen in Argentijnse tuinbouwketen

Een delegatie van voorzitter Topsector Loek Hermans, WUR-directeur Plant Sciences, het tuinbouwtechnologiebedrijf Gakon en WUR-medewerkers bezocht n.a.v. de G20 Argentiniƫ. WUR en ambassade werken op basis van MoU WUR-AgroIndustrie, gesloten bij het staatsbezoek in 2017, aan verbeteringen in de tuinbouwketen.

Deze tuinbouwketen is in tegenstelling tot agro-commodityketens weinig ontwikkeld en erg informeel, maar is cruciaal voor voedselzekerheid en werkgelegenheid. De missie bezocht op zondag bedrijven en maandag organiseerde de ambassade een succesvolle workshop met 60 deelnemers uit de gehele keten: de gouden driehoek in de praktijk. Deelnemers ontwikkelden in groepjes voorstellen voor (bilaterale) pilotprojecten, die zij presenteerden aan onder meer de minister van landbouw van provincie Buenos Aires en de voorzitter van SENASA, de Argentijnse NVWA. WUR werkt deze uit, in samenwerking met het Staatssecretariaat, om uiteindelijk 2 projecten met de Topsector uit te rollen. Een demokas in de provincie Buenos Aires behoort tot de mogelijkheden, waaraan bedrijven en overheid hebben toegezegd bij te dragen.

Bron: Agroberichten Buitenland

Publicatiedatum: