Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ctgb buigt zich over toelating Romeo voor tomatenteelt

Het Ctgb besluit binnenkort over de toelating van Romeo op basis van de werkzame stof Cerevisane. Dit schimmelbestrijdingsmiddel is aangevraagd voor professioneel gebruik in de teelt van tomaat (bedekte teelt). Tevens wordt een toelating aangevraagd voor de toepassing in de kleine teelt van aardbei, sla, vruchtgroenten van Curcurbitaceae eetbare schil, vruchtgroenten van Curcurbitaceae niet-eetbare schil en aubergine.

De werkzame stof Cerevisane is niet eerder in Nederland in een gewasbeschermingsmiddel toegelaten; vandaar dat de zienswijzeprocedure van toepassing is.

Voordat het college besluit tot toelating, ligt het ontwerpbesluit twee weken ter inzage. Graag verneemt Ctgb in die periode uw eventuele schriftelijke zienswijze. De ter inzage leggingen worden 6 december 2018 gemeld via www.overheid.nl; de inzagetermijn eindigt op 20 december 2018.

Bron: Ctgb

Publicatiedatum: