Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse regio Basilicata leider in aardbeienteelt

Ongeacht de mate van rijpheid en de periode van consumptie zijn aardbeien nu al meer dan 9 maanden per jaar op de markt verkrijgbaar en ze winnen aan populariteit bij zowel de Italiaanse als internationale consumenten. Dat heeft veel tuinbouwers doen besluiten zich te wenden tot de aardbeienteelt.

Uit de eerste gegevens wat betreft de aardbeienplanten die door Italiaanse en Spaanse kwekers op de markt zijn gebracht, blijkt dat de Italiaanse regio Basilicata, ook voor het seizoen 2018/1919, zich mag kronen tot leider.

Carmela Suriano, initiatiefnemer van de Club Candonga en algemeen directeur van Planitalia, een kwekerij en de belangrijkste speler in de Italiaanse aardbeienteelt:

"We telen nu op bijna 1.000 hectare en dat is een toename van ongeveer 13% in vergelijking met vorig jaar. Voor 2019 bedraagt de totale verwachte opbrengst van de aardbeien in Basilicata 48.600 ton, waarvan ongeveer 39.000 van het Sabrosa-ras. De geschatte omzet voor de hele sector bedraagt ongeveer 120 miljoen euro. Het is een recordcijfer voor onze regio, die de grens overschrijdt die eind jaren 70 werd ingenomen toen er 900 hectare met aardbeien waren. In de jaren 80 daalde het areaal tot 400 hectare als gevolg van de komst van de Spaanse aardbeien."

"Het Sabrosa-ras is goed voor 80% van de aardbeienteelt.   Alle gewassen zijn voorzien van verse, onbewerkte wortelplanten die begin oktober in kas-polytunnels zijn geplant. De teelt start in januari en loopt tot juni. Sabrosa wordt gecommercialiseerd onder het merk Candonga Fragola Top Quality, door telers die deel uitmaken van 'Club Candonga', een consortium dat in 2013 werd opgericht met als doel om dit ras te promoten."

Voor meer informatie:
Planitalia srl
Via Zara, 20
75025 Policoro (MT)
Tel.: (+39) 0835 902132
Email: info@planitaliasrl.com
Web: planitaliasrl.com 

 

 

 

Publicatiedatum: