Spanje:

55 miljoen euro om watervoorziening Murcia te garanderen

De regionale regering van de Spaanse regio Murcia zal haar investeringen in water in 2019 met 55 miljoen euro vergroten. Dit om waterreserves te garanderen voor irrigatiebedrijven en telers. Het geld zal worden besteed aan infrastructuur en moderniseringsprojecten waarmee een bijdrage wordt geleverd aan het waterbeheer, werd tijdens een Regionale Vergadering door Miguel Ángel del Amor, de regionale minister van Water, Landbouw, Veeteelt en Visserij, uiteengezet.

Del Amor presenteerde de projecten van het ministerie voor volgend jaar, waarvoor een totaal bedrag van meer dan 170 miljoen euro begroot staat. "Het doel is om telers in de regio zekerheid te bieden en hun winstgevendheid te vergroten".

Hij legde uit dat in Murcia 98% van het water hergebruikt wordt, terwijl dat op internationaal niveau 5% is en in Spanje als geheel 15%".

Del Amor benadrukte dat elke druppel water telt. "Daarom zetten we in op innovatie en de verbetering van watermanagement, door middel van verschillende projecten die erop gericht zijn verdamping te minimaliseren, meer sensorisering te gebruiken en elke druppel ter beschikking van de sector te stellen".

Daarnaast investeert de regionale regering ook twee miljoen euro in het verzekeringssysteem om in situaties met ongunstige weersomstandigheden de steun aan telers te verbeteren. Deze investering zal ertoe leiden dat er meer polissen afgesloten worden en dat de dekking verbeterd wordt.

 

Bron: larazon.es


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven