Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bijeenkomst Blockchain Agrofood

"Gaan schakels in de keten overbodig worden?'

Bij Kasteel de Keverberg in Kessel vond maandagmiddag de bijeenkomst Blockchain Agrofood voor agrarische ondernemers en andere geïnteresseerden plaats. Wat gebeurt er op dit moment op het gebied van blockchain in de agrofoodsector? Waar gaan we naartoe? Blockchain gaat de manier waarop productinformatie door de keten heen gesluisd wordt, drastisch veranderen. Dit heeft grote voordelen voor traceerbaarheid en transparantie, is de verwachting.

Tijdens het tafelinterview onder leiding van Simone van Trier ging het gesprek over deze vragen en ook de kansen, risico’s en bedreigingen van blockchain. De tafelgasten waren Marcel Kuijpers van Kuijpers Kip, Lan Ge, senior scientist aan de WUR, Alex Janssen van Vepymo had het over de Kipster chain en Ferry Mulder van SIM Supply Chain over blockchain in de foodretail.

Discussie vond niet alleen aan tafel plaats, er kwamen ook interessante vragen vanuit de zaal met ruim tachtig aanwezigen. Gaan schakels in de keten overbodig zijn? Kunnen we blockchain gebruiken om producenten feedback uit de markt te geven? Waar begin ik aan als ondernemer, wat zijn de implementatiekosten en wat zijn de grootste uitdagingen die je tegen komt?

Bron: LLTB

Publicatiedatum: