Vooruitgang in geautomatiseerde vertical farming

Het geautomatiseerd of bijna geautomatiseerd telen en op bijna iedere locatie kunnen telen zijn enkele van de voordelen die vaak genoemd worden wat betreft vertical farming. Het Canadese CubicFarms laat zien hoe ook traditionele kassenbedrijven hun voordeel kunnen doen met binnenteelttechnieken.

DelFresco Pure heeft onlangs voor CubicFarm Systems gekozen om bladgroenten naast hun teelt van paprika's, komkommers, tomaten en aardbeien.

CubicFarms heeft een achtergrond in de glastuinbouw. Het bedrijf, dat in Brits Colombia, Canada gevestigd is, heeft een binnenteeltsysteem ontworpen dat gebaseerd is op een transportsysteem, waardoor de binnenteelt schaalbaar wordt. Het is een behoorlijke mondvol, maar ze leggen uit dat hun producten veilig, duurzaam, zelfstandig, kosteneffectief en op commerciële schaal geteeld worden.

Op dit moment is CubicFarms Systems Corp. aan het uitbreiden met zowel de verkoop van de systemen en de verkoop van de producten die in CubicFarms geteeld worden.

CubicFarm installatie in volle gang in Pitt Meadows, BC
Deze zomer heeft CubicFarms de bouw van hun eerste volledig werkzame CubicFarm System, bestaande uit 11 machines, afgerond in Pitt Meadows, BC.

"Door onze de capaciteit om meer dan 1,5 miljoen kroppen sla, 9 miljoen basilicumplanten, of 68.000 kg bladgroenten per jaar te produceren, werden we snel een van de grootste producenten van sla, kruiden en microgroenten in Canada", leggen ze uit.

Ook maakt het bedrijf plannen om de teeltlocatie de komende 12 maanden 10 keer zo groot te maken.

CubicFarms in Ontario, Canada
CubicFarms was in oktober samen met zijn nieuwste klant, DelFresco Pure uit Leamington, Ontario, aanwezig bij de PMA 2018 in Florida.

DelFresco Pure heeft voor CubicFarm Systems gekozen om bladgroenten te gaan telen naast hun teelt van paprika's, komkommers, tomaten en aardbeien. "Dankzij ons systeem kan DelFresco Pure extra verse producten op hun lokale markt brengen zonder hun huidige kassenproductie te verstoren. We zijn al begonnen met de installatie van het systeem en de verwachting is dat dit tegen januari 2019 afgerond zal worden."

Een mini-groeimachine van CubicFarm in DelFresco's grote stand bij de PMA in Orlando. De Strawberry Sundaes met micro-basilicum van CubicFarm waren een hit tijdens de beurs.

CubicFarms in Centraal-Alberta
CubicFarms is ook onlangs de samenwerking aangegaan met Swiss Leaf Farms, dichtbij Edmonton, Alberta. Swiss Leaf heeft voor de geautomatiseerde groeimachines van CubicFarms gekozen om lokale, verse bladgroenten naar Centraal-Alberta te brengen.

"De machines zijn net geïnstalleerd en zullen in december beginnen met telen. Swiss Leaf zal het 'Thriiv Local Garden' merk van CubicFarms gebruiken om sla, kruiden en microgroenten te produceren en op de markt te brengen." 

Thriiv Local Garden

En er is meer. CubicFarms' heeft hun sla, basilicum en microgroenten in oktober in winkels van Fresh Street Market gelanceerd onder hun gepatenteerde 'Thriiv Local Produce' merk.

"We hebben zeer positieve reacties ontvangen van onze klanten, die nu kunnen genieten van de verst mogelijke producten. De slakroppen zijn beschikbaar in drie verschillende mixen (Springtime Trio, Butter Blend and Merlot Medley) en worden verkocht in hun gepatenteerde verpakking, waarin de sla weken vers blijft op de vensterbank of in de koelkast," leggen ze uit.

De microgroenten zijn beschikbaar in verschillende mixen, waaronder de pittige “Fire and Ice” en “Chef’s Blend”.

Voor meer informatie:
CubicFarms
1-888-280-9076
info@cubicfarms.com
www.cubicfarms.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven