1-16 januari 2018

Noodweer, schades, maar ook aardbeien en investeerders in tomatenland

Tholen - Deze decembermaand blikken we terug op alle gebeurtenissen die in 2018 in de glastuinbouwsector plaatsvonden. Vandaag: stormen, noodweer, schades, maar ook de Aardbeiendag, de Tuinbouw Ondernemersprijs en investeerders in tomatenland. 

Het jaar begon slecht voor telers in Spanje en Nederland. In Spanje richtte een tornado flinke schade aan bij telers van aubergines, komkommers, maar vooral paprika's. De tuinbouwregio El Ejido moest het, toen de tornado was uitgeraasd, doen met veertig miljoen euro schade en tweehonderd hectare kapotte kassen.

Ook Nederland bleef niet gespaard. Hier zorgde een windhoos op 3 januari voor veel schade in Bleiswijk. De nodige telers werden getroffen, Interpolis kreeg ruim 180 meldingen, waaronder één van het gloednieuwe De Ruiter Experience Center. De feestelijke opening die gepland stond op 1 februari moest worden uitgesteld. Uiteindelijk werd her en der samen glas geruimd. Goed voor de verbroedering zullen we maar zeggen.Tussen al het 'rampennieuws' door was er ook nog ruimte voor positievere berichten. Zo profiteert de Aardbeiendag al jaren van de groei van de zachtfruitsector en werd de Tuinbouw Ondernemersprijs gewonnen door Royal Lemkes. 

En dan: groot nieuws uit België. Stoffels Tomaten kwam naar buiten met het bericht dat het bedrijf gaat uitbreiden dankzij een samenwerking met de investeerders Invale en BNP Paribas Fortis Private Equity. 

Morgen een terugblik op de rest van januari 2018.

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven