Verse kikkererwten uit de VS jaarrond verkrijgbaar

Verse kikkererwten zijn niet het eerste product dat je op de AGF-afdeling tegenkomt, hoewel ze jaarrond verkrijgbaar zijn. Momenteel is het Mexicaanse teeltseizoen net begonnen en neemt Mexico voor de wintermaanden het stokje over van Californië. Califresh, uit Sanger Californië, is een van een handvol leveranciers van verse kikkererwten in Noord-Amerika. Morgan Murray van Califresh merkte op dat het Mexicaanse seizoen met een uitdagende start is begonnen.

Murray: "Een aantal verschillende regio's in Mexico beginnen nu en gaan door tot april voordat Californië in mei weer start. De omstandigheden in Mexico waren erg slecht. Er viel veel regen van augustus t/m oktober wat voor oponthoud in de teelt zorgde. Als gevolg daarvan is het aanbod erg strak nu."

De markt is verhit met prijzen die hoger liggen dan in de dezelfde periode vorig jaar. Leveranciers verwachten dat de situatie het komend jaar zal kalmeren. "De markt is erg sterk met prijzen die t.o.v. vorig jaar 35 tot 40% hoger liggen."

Hoog geprijsd item
Volgens Califresh worden verse kikkererwten als een eersteklas product gezien en het bedrijf levert aan toprestaurants in de VS en Europa. De leveringen naar Europa gaan per luchtvracht omdat verse kikkererwten een delicatesse zijn en kort na de oogst gebruikt moeten worden. 

Morgan: "Onze verse kikkererwten worden in Parijse restaurants gebruikt. Ze zijn een  premium product en we proberen ze jaarrond te kunnen leveren. Ze moeten binnen een week bij de consument zijn en daarom gebruiken we luchtvracht. Verse kikkererwten zijn een heel ander product dan kikkererwten die geconserveerd, gedroogd of op een andere manier verwerkt zijn."

De verse kikkererwten worden door verschillende etnische bevolkingsgroepen in traditionele recepten verwerkt. "Ze zijn vooral geliefd bij mensen met een Spaanse, Europeaanse, Indiase en Midden-Oosterse achtergrond. Ook bij mensen die zoeken naar een gezond en alternatief vers product." 

Verse kikkererwtenhumus 
Califresh verlaadt verse kikkererwten in dozen, maar kan ook in pakjes leveren als de consument daarom vraagt. "Naast bulkdozen bieden we clamshells met kleinere hoeveelheden aan."

Recentelijk heeft het bedrijf een nieuw product gelanceerd: humus van verse kikkererwten. "We maken nu verse kikkererwtenhumus voor de Amerikaanse markt. We werken met Specialty Fresh, dat ons product onder een breder publiek verspreidt."

Voor meer informatie:
Morgan Murray
Califresh of California, LLC
Tel: +1 (559) 875-1602
mmurray@califresh.net
www.califresh.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven