Brazilië:

Alleen agronomen mogen gewasbeschermingsmiddelen voorschrijven

De Braziliaanse landbouwsector heeft een beperking opgelegd gekregen op het gebied van gewasbeschermingsmiddelen. Autoriteiten van het Ministerie van Landbouw hebben samen met de Federale Raad voor Ingenieurswetenschappen en Agronomie (Confea) besloten dat alleen agronomen deze producten nog voor mogen schrijven.

Luís Rangel, secretaris voor de Verdediging van Landbouw en Veeteelt van het Ministerie, rechtvaardigde de beslissing door te zeggen dat technici voorheen "onderworpen waren aan de aanbevelingen van de sector. Vandaag de dag kunnen inkomsten vergroot worden door middel van technische kennis, bibliografische- en wetenschappelijke referenties die beschikbaar zijn op de markt, en academische bibliografieën. Agronomen hebben iets meer vrijheid om aanbevelingen te doen aangezien dat nodig is voor de fytosanitaire controle".

"Deze nieuwe overeenkomst stelt ons in staat vooruitgang te boeken. Het gaat om een wet die het voor agronomen mogelijk maakt om hun beroep uit te oefenen en technische aanbevelingen te doen over welke producten gebruikt zouden moeten worden op het land", aldus Rangel.

Daarnaast zijn agronomen ook verantwoordelijk voor de mengsels die in tanks worden bereid voordat deze worden toegepast in de landbouw. Volgens de secretaris zorgt deze maatregel er ook voor dat "de schaduw van een onvrijwillige illegale getuige, de teler, verdwijnt. Dit was de gangbare praktijk, aangezien er een technisch verantwoordelijke ontbrak". Rangel voegde toe: "Uiteraard is het de verantwoordelijkheid van Confea om toezicht te houden op de beroepspraktijk".


Bron: SimFRUIT op basis van informatie van Mundo Agro


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven