Jaarronde beschikbaarheid dankzij samenwerking met Gemüsering

Kaufland focust op lokale tomatenteelt in de wintermaanden

Zelfs in de wintermaanden zijn er bij Kaufland nu in Duitsland geteelde tomaten beschikbaar. De retailer biedt in het hele land tros-, cocktail en snacktomaten aan van het bedrijf Gemüsering.

Bron: obst/Kaufland/Kaufland/Gemüsering

"Onze tuinders plukken met de hand zo'n 3.000 ton tomaten. Het is ons doel om gezonde groenten te telen, het milieu te sparen en zo zuinig mogelijk om te gaan met hulpbronnen. We hebben gekozen voor deze geïntegreerde teelt," vertelt dr. Lukas Scholz, manager van de kas in Zorbau. "De elektriciteit en verwarming zijn afkomstig van een nabijgelegen thermische afvalverwerkingscentrale, die energie genereert zonder uitstoot of verbranding van fossiele brandstoffen." 

Milieuvriendelijke teelt
Duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij de teelt: het gesloten watersysteem draait voor 75% op regenwater. Mijten worden bestreden door wespen en hommels bestuiven de planten. 

Gemüsering teelt de groente exclusief voor Kaufland in Zorbau, in Sachsen-Anhalt. Het bedrijf heeft een kas van 80.000 m2 gebouwd waar zo'n zeventig mensen werkzaam zijn. Na de pluk worden de tomaten verpakt en binnen enkele uren naar de 660 Kaufland-winkels vervoerd. Consumenten kunnen de Duitse wintertomaten herkennen naar het 'Vers uit Duitsland' label. Onder dit label verkoopt Kaufland ruim 140 AGF-producten van Duitse bodem. 

Duurzaam tomatenproject
"We werken al jaren erg goed samen met onze partner Gemüsering en samen hebben we een duurzaam tomatenproject opgezet om de lokale teelt te bevorderen en onze klanten het hele jaar Duitse tomaten aan te kunnen bieden," aldus Markus Mutz van Kaufland.

Tomaten zijn veruit de populairste groente in Duitsland en zijn goed voor bijna een kwart van de totale groenteconsumptie. Gemiddeld eten Duitsers jaarlijks zo'n 25 kilo tomaten. Bijna een derde hiervan bestaat uit verse tomaten en twee derde uit bewerkte tomatenproducten zoals puree en ketchup. 

Voor meer informatie: www.gemuesering-thueringen.de  


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven